Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δελτίο Τύπου ΟΛΜΕ για τη συνάντησή της με τον Υπουργό Παιδείας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αθήνα, 08/6/2023

                                                                                                   Α.Π.: 2014

Δελτίο Τύπου για τη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας

 

Την Τετάρτη 7/6/23 πραγματοποιήθηκε, σε πολύ καλό κλίμα, η συνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ με τον υπουργό Παιδείας, κ. Κίττα.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ έθεσε τα εξής ζητήματα:

  1. Εξηγήθηκε στον Υπουργό η δυσλειτουργία της πλατφόρμας του ΟΠΣΥΔ, που είχε ως αποτέλεσμα να μην προσμετρηθούν μόρια συναδέλφων, κυρίως λόγω μη μεταφόρτωσης αρχείων και του ζητήθηκε να ξανανοίξει η πλατφόρμα για 2 ημέρες για όσους/ες έχουν ήδη κάνει αίτηση, προκειμένου να αποκατασταθούν οι αδικίες που προέκυψαν. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να επικοινωνήσει με τον ΟΠΣΥΔ και αν έχουν διαπιστωθεί προβλήματα θα ξανανοίξει η πλατφόρμα.
  2. Σχετικά με τις επικείμενες εκλογές, ζητήθηκε να υπάρξουν εκπτώσεις στα ΜΜΜ για τους/τις εκπαιδευτικούς που θα μετακινηθούν για να ασκήσουν τα εκλογικά τους δικαιώματα και ταυτόχρονα για όσους/ες υπηρετούν σε νησιά ή σε απόσταση άνω των 400 χιλιομέτρων από τον τόπο που ψηφίζουν να τους επιτραπεί να μην επιστρέψουν στον τόπο υπηρέτησης με δεδομένο ότι 30 Ιούνη κλείνουν τα σχολεία, εφόσον δεν εμπλέκονται σε διαδικασίες των πανελλαδικών εξετάσεων. Να ολοκληρωθούν οι διοικητικές εργασίες πριν τις εκλογές και να γίνουν ηλεκτρονικά οι λοιπές διαδικασίες (χαρτιά αναπληρωτών/τριών κλπ). Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να επικοινωνήσει με τα αρμόδια υπουργεία για τις εκπτώσεις και να εξετάσει νομικά τις δυνατότητες για το δεύτερο αίτημα.
  3. Ζητήθηκε ενημέρωση για το αναμενόμενο ΦΕΚ διορισμών και το χρονοδιάγραμμα αποσπάσεων και λοιπών υπηρεσιακών μεταβολών. Ο Υπουργός ενημέρωσε ότι αναμένεται η απάντηση του ΣτΕ για το αίτημα εξαίρεσης που έχει καταθέσει το ΥΠΑΙΘ.
  4. Τέλος, ζητήθηκε από τον Υπουργό να πάρει δημόσια θέση για τις απαράδεκτες δηλώσεις του κ. Ψαριανού.

 

Για το αρχείο σε pdf … εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σχετικά Άρθρα

Επόμενο άρθρο

Συζήτηση σχετικά με post

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.