Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης το Πρόγραμμα Σπουδών των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.Τ.Ε.) του υπουργείου Τουρισμού.
Το πρόγραμμα σπουδών των ΑΣΤΕ περιλαμβάνει τρεις τομείς και συγκεκριμένα:
Α. ΤΟΜΕΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ
1. Χρήση Τεχνολογιών, Πληροφορικής και Επικοινωνίας
2. Αρχές Γενικής Λογιστικής
3. Γλώσσα I – VI (Επιλογή Γερμανικά, Ιταλικά, Γαλλικά)
4. Στατιστική Επιχειρήσεων
5. Μεθοδολογία Έρευνας
6. Οργανωσιακή Ψυχολογία
7. Ψηφιακό Marketing
8. Διοίκηση Ολικής Ποιότητας
9. Διοίκηση Πελατειακών Σχέσεων και Διαπολιτισμική επικοινωνία
10. Χρηματοοικονομική Διοίκηση
11. Στρατηγική των Επιχειρήσεων
Β. ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
1. Κοινωνικά Δίκτυα και Νέες Τεχνολογίες στον Τουρισμό
2. Τουριστική Γεωγραφία
3. Marketing Τουριστικών Προορισμών
4. Τουριστική Κοινωνιολογία
5. Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία στον Τουρισμό
6. Διαχείριση Αξιοθέατων
7. Ανάλυση και Σχεδιασμός Συστημάτων Διανομής και
Μεταφοράς
8. Τουριστικός Σχεδιασμός και Βιώσιμη Ανάπτυξη
9. Διαχείριση Κρίσεων στον Τουρισμό
Γ. ΤΟΜΕΑΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
1. Εισαγωγή στην Τουριστική και Ξενοδοχειακή Βιομηχανία
2. Διαχείριση Τροφίμων και Ποτών Ι (Food and
Beverage Management I)
3. Οργάνωση και Λειτουργία Ορόφων
4. Ξενοδοχειακό και Τουριστικό Marketing (Marketing
in Hospitality and Tourism)
5. Εισαγωγή στην Μαγειρική – Εδεσματολόγιο
6. Οινολογία – Μπαρ
7. Διαχείριση Τροφίμων και Ποτών ΙΙ (Food and
Beverage Management II)
8. Αγγλικά Ορολογία
9. Ξενοδοχειακή και Τουριστική Νομοθεσία
10. Οργάνωση και Λειτουργία Επισιτιστικών Μονάδων
(Food Operations Management)
11. Οργάνωση και Διοίκηση Υποδοχής (Rooms Division
Management)
12. Διαχείριση Ανθρωπίνων Πόρων
13. Λογιστική Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων
14. Διοίκηση Ξενοδοχειακών Υπηρεσιών
15. Οργάνωση και Διαχείριση Συνεδρίων και Εκδηλώσεων
16. Συμπεριφορά Καταναλωτή στην Ξενοδοχειακή και
Τουριστική Βιομηχανία
17. Στρατηγικό Marketing στην Ξενοδοχειακή και Τουριστική Βιομηχανία
18. Σχεδιασμός Ξενοδοχειακού Προϊόντος (Hospitality
Design)
19. Διαχείριση Πόρων Ξενοδοχείων (Hospitality
Resources and Revenue Management)
20. Διαχείριση Τροφίμων
21. Διεθνής Διαχείριση Ανθρωπίνου Δυναμικού και
Ταλέντου
22. Διοίκηση και Διαχείριση Πολυτελών Επιχειρήσεων
23. Διεθνές Ξενοδοχειακό Μάνατζμεντ
24. Πτυχιακή Εργασία/Πρακτική Εφαρμογή Μελέτη
Περίπτωσης
25. Ηγεσία και Προσωπική Ανάπτυξη (Βusiness
Leadership and Professional Development)
26. Πρακτική Άσκηση
Δείτε το ΦΕΚ όπως δημοσιεύθηκε εδώ: