To IEEE NTUA Computer Society μαζί με τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών(ΕΕΛΛΑΚ) και τους IEEE Young Professionals και ΙΕΕΕ Greece Section διοργανώνουν το webinar με τίτλο: « Εισαγωγή στο XeLaTeX »
Το webinar θα έχει ομιλητή τον Δρ. Απόστολο Συρόπουλο και θα έχει ως στόχο την ανασκόπηση του XeLaTeX, ενός πολύ ισχυρού συστήματος προχωρημένης στοιχειοθέτησης και παραγωγής τεχνικών και επιστημονικών κειμένων.
Θα παρουσιαστούν όλες οι σχετικές τεχνολογίες έτσι ώστε ο συμμετέχων να είναι σε θέση να εκτιμήσει την αξία του κάθε εργαλείου και της κάθε λύσης και θα γίνει επίδειξη του τρόπου χρήσης του ΧeLaΤeX για τη συγγραφή επιστημονικών εργασιών.
Το webinar χωρίζεται σε 2 παρουσιάσεις:
Day 1 – Σάββατο 17/4 ώρα 18:30
Γενική παρουσίαση του XeLaTeX. Ανασκόπηση των σχετικών τεχνολογιών και ανάδειξη των κατάλληλων editors. Διαφορές στη χρήση ανάλογα το λειτουργικό (windows/unix).
Day 2 – Παρασκευή 23/4 ώρα 18:30
Επίδειξη τρόπου χειρισμού του XeLaTeX, παρουσίαση βασικών εντολών και τρόπου γραφής επιστημονικών εργασιών.
Δήλωση ενδιαφέροντος: ΕΔΩ.
Το webinar θα πραγματοποιηθεί μέσω Webex και θα σταλεί link συμμετοχής πριν την έναρξη των παρουσιάσεων.
Λίγα λόγια για τον Δρ. Απόστολο Συρόπουλο: Ο Δρ. Απόστολος Συρόπουλος έχει πτυχίο φυσικής, MSc στην επιστήμη Η/Υ και διδακτορικό στη θεωρητική πληροφορική. Ασχολείται με το TeX & Co. από το 1992 και έχει σχεδιάσει αρκετά πακέτα για το LaTeX ενώ έχει συγγράψει και βιβλία για το θέμα.
Ήταν στην ομάδα έκδοσης του Εύτυπου μέχρι που αυτό σταμάτησε να εκδίδεται. Παράλληλα ασχολείται με τη ψηφιοποίηση γραμματοσειρών αλλά και με πιο επιστημονικά θέματα όπως η θεωρία υπολογισμού, ασάφεια και τα ασαφή μαθηματικά και η θεωρία κατηγοριών.
Λίγα λόγια για τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ): Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) ιδρύθηκε το 2008, σήμερα έχει μετόχους 34 Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα και κοινωφελείς φορείς. Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών έχει ως κύριο στόχο να συμβάλλει στην ανοιχτότητα και ειδικότερα στην προώθηση και ανάπτυξη των Ανοιχτών Προτύπων, του Ελεύθερου Λογισμικού, του Ανοιχτού Περιεχομένου, των Ανοιχτών Δεδομένων και των Τεχνολογιών Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής στο χώρο της εκπαίδευσης, του δημόσιου τομέα, των επιχειρήσεων και της Κοινωνικής Οικονομίας στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα φιλοδοξεί να αποτελέσει κέντρο γνώσης και πλατφόρμα διαλόγου για τις ανοιχτές τεχνολογίες.