Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the jnews-view-counter domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /chroot/home/newspedia/newspedia.gr/html/wp-includes/functions.php on line 6114
Προσοχή! Επιστήμονας προειδοποιεί για τη νέα επικίνδυνη τάση του TikTok - Newspedia.gr

Προσοχή! Επιστήμονας προειδοποιεί για τη νέα επικίνδυνη τάση του TikTok

Το επικίνδυνο challenge που έχει γίνει trend στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης

Ένας επιστήμονας προειδοποιεί για τη νέα ασυνήθιστη «μόδα» στο TikTok που λέγεται «Deep Fried Water» και ουσιαστικά κάποιοι τηγανίζουν νερό σε καυτό λάδι.

Προτού συνεχίσουμε, είναι απαραίτητο να αναφέρουμε πως δεν πρέπει κανείς να το δοκιμάσει κανείς σπίτι του.

Ένας από τους λόγους που δεν πρέπει κανείς να συνδυάσει το νερό με ζεστό λάδι, πέρα από τους κινδύνους που κρύβει, είναι πως πρόκειται για κάτι εντελώς άσκοπο και μάλιστα αυτό το… challenge έγινε trend στο TikTok.

Ουσιαστικά το αποτέλεσμα είναι το νερό να έχει λίγη γεύση και λιγότερη θρεπτική αξία. Τι κάνουν οι χρήστες σε αυτή τη νέα «μόδα»; Συνδυάζουν το νερό με αλγινικό ασβέστιο ώστε να δημιουργήσουν μία «μπάλα» νερού.


Στη συνέχεια την επικαλύπτουν με αυγό και τριμμένη φρυγανιά και στο τέλος την τηγανίζουν σε καυτό λάδι. Στην περίπτωση όμως που σπάσει η μεμβράνη που έχει δημιουργηθεί στη μπάλα και το αλγινικό ασβέστιο εισχωρήσει στο καυτό λάδι, τότε τα πράγματα μπορούν να γίνουν πολύ επικίνδυνα.

Ο Dr Christopher Cramer, συνεργάτης της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας, δήλωσε ότι η αυτή η τάση είναι μία επικίνδυνη τρέλα. Μιλώντας στο «MailOnline» ο Dr. Crame ανέφερε:

«Σας παρακαλώ μην το κάνετε αυτό. Η μπάλα τηγανίζεται σε λάδι που έχει θερμοκρασία 200 βαθμούς Κελσίου ή και ακόμα πιο πολύ. Το περιεχόμενο αποκτά γρήγορα κρούστα ενώ η θερμοκρασία πηγαίνει στο εσωτερικό σε ένα πιο δροσερό ‘’περιβάλλον’’, αυξάνοντας τη θερμοκρασία του πιο αργά».

Έτσι το κύριο ζήτημα που προκύπτει από αυτή την ανόητη «μόδα» είναι πως το τηγανιτό λάδι είναι πολύ πιο ζεστό από το σημείο βρασμού του νερού.

«Το νερό βράζει στους 100 βαθμούς Κελσίου. Όταν αυτό συμβεί ο όγκος του θα αυξηθεί κατά 1.500 φορές! Έτσι η κρούστα που θα έχει δημιουργηθεί μπορεί να σπάει και να γίνει μια ‘’έκρηξη’’ στην κουζίνα, με το νερό να πηγαίνει παντού, κάτι που μπορεί να είναι άκρως επικίνδυνο», ανέφερε ο Dr. Cramer.

Exit mobile version