Διαφήμιση
Newspedia.gr | Ειδήσεις, νέα για την εκπαίδευση, τους εκπαιδευτικούς, το σχολείο, την Παιδεία
Πέμπτη, 22 Μαΐου, 2025
  • Σύνδεση
Κανένα Αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Κανένα Αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Newspedia.gr | Ειδήσεις, νέα για την εκπαίδευση, τους εκπαιδευτικούς, το σχολείο, την Παιδεία
Κανένα Αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Διαφήμιση

Πέντε TikTok challenges που πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς

21 Μαρτίου, 2021
Σε Γονείς, Μαθητές
tiktok
1
SHARES
Share on FacebookShare on Twitter

Πολλές από τις δοκιμασίες/προκλήσεις στο ΤikTok ακυρώνουν κάθε έννοια λογικής. Ή πλάκας. Ή διασκέδασης. Ας δούμε τις πιο επικίνδυνες που οφείλουν να γνωρίζουν οι γονείς -για να προφυλάξουν τα παιδιά τους.

Το Μάρτιο του 2020 είχε κάνει θραύση στο TikTok το #coronovariuschallenge, hashtag που συγκέντρωσε πολύ σύντομα 100 εκατομμύρια views και ένα χρόνο μετά έχει ξεπεράσει τα 3.1 δισεκατομμύρια (views). Το concept ήθελε να κάνετε ό,τι είναι επικίνδυνο για να κολλήσετε Covid-19. Όπως το να γλείψετε το κάθισμα τουαλέτας αεροπλάνου.

Το παράδειγμα δεν είναι τυχαίο, αλλά κάτι που έκανε μοντέλο του Instagram, ονόματι Άνα Λουίζ. Aυτός που προτεινε την πρόκληση λέγεται Τίμουχιν Καν. Δημιούργησε μάλιστα, 123 σχετικά videos.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σχολεία 2024: Η πρώτη αργία που φέρνει τετραήμερο ξεκούρασης για τους μαθητές

Δίδυμη επιτυχία για το Στέλιο και τον Γιάννη – Έπιασαν 18.730 και 18.350 και πέρασαν στο Πολυτεχνείο – Σε πελάγη ευτυχίας οι γονείς

Όλα έχουν την επισήμανση “μάθετε τα δεδομένα για το Covid-19”, την οποία πρόσθεσε η πλατφόρμα. Αρχικά είχε ανακοινώσει πως θα αποσύρει τα σχετικά posts. Δεν τα κατάφερε στο εκατό τοις εκατό με το συγκεκριμένο challenge.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

‘Κατέβηκαν’ ωστόσο, άλλα εξόχως επικίνδυνα. Από τον ορυμαγδό επικίνδυνων challenges που υπάρχουν στα social networks αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε τα πιο επικίνδυνα που έγινε trends στο TikTok και τα περισσότερα εκ των οποίων είναι ενεργά έως τη σήμερον ημέρα. Ας πούμε αυτό.

@alxjamesoh.. my god….. 🤭😳

♬ original sound – Alx James

Πάμε και στα πιο επικίνδυνα, ξεκινώντας από ένα αποδεδειγμένα θανατηφόρο.

#Skullbreakerchallenge

Eίναι επικίνδυνο για πολλούς διαφορετικούς λόγους. Που έχουν να κάνουν με την υγεία των μετεχόντων. Κυρίως αυτού που αναλαμβάνει το πιο σημαντικό κομμάτι του challenge: το skull break.

Δηλαδή, το ‘άνοιγμα’ του κρανίου. Που όντως μπορεί να συμβεί. Αφότου έγινε viral η πρόκληση, γονείς πόσταραν φωτογραφίες και stories με τραυματισμούς των παιδιών τους (πολλά κατέληξαν στο νοσοκομείο), ως συνέπεια της δοκιμασίας. Ένα 10χρονο κορίτσι στην Ιταλία είναι εγκεφαλικά νεκρό -μετά το challenge.

Εκπρόσωπος του TikTok ξεκαθάρισε ότι “δεν είναι trend που εμπνεύστηκε η πλατφόρμα μας, καθώς έχουμε την ευημερία και την ασφάλεια των χρηστών μας ως απόλυτη προτεραιότητα. Όπως ξεκαθαρίζουμε στους κανόνες χρήσης, δεν επιτρέπουμε περιεχόμενο που ενθαρρύνει, προωθεί ή δοξάζει επικίνδυνα challenges που μπορούν να οδηγήσουν σε τραυματισμό. Και κάθε παράβαση διαγράφεται“.

Το Refinery 29 εξήγησε πως δεν ήταν αυτοί που δοκίμασαν την πρόκληση, που την έκαναν viral “αλλά οι γονείς που θέλοντας να σταματήσουν οι τραυματισμοί πόσταραν αναρίθμητα videos’.

#passoutchallenge

@driftyjayyDo not try this!! Unless you have someone with you😭🤦🏽‍♂️ #duet with @qprice2 #foryou #foru #foryoupage #fyp #passout #explore #viral #xyzbca #trend

♬ original sound – Q U I N T O N

Ο βλακώδης τρόπος για να προσπαθήσεις να λιποθυμήσεις μπορεί να γίνει και αιτία θανάτου, όπως ενημέρωσαν οι ειδικοί αφότου το #passoutchallenge έγινε viral. Ξεκίνησε το Φλεβάρη και αυτοί που δέχονταν την πρόκληση κουνούσαν το κεφάλι μπρος-πίσω, αριστερά-δεξιά, με μανία και για ώρα. Πόση; Όση χρειάζονταν για να λιποθυμήσουν.

Η ‘επιτυχία’ οφειλόταν στο ότι πολλοί δεν πίστευαν πως όντως μπορούν να χάσουν τις αισθήσεις του, κατά αυτόν τον τρόπο (που μιμείται την ασφυξία), έως ότου τον δοκίμασαν.

Γιατροί εξήγησαν πως οι κινήσεις αυτές διακόπτουν -πρόσκαιρα- τη ροή αίματος και οξυγόνου στον εγκέφαλο αυτών που τις έκαναν. Εξ ου και η λιποθυμία, αφού ένιωθαν ζάλη και δύσπνοια.

Οι επιστήμονες τόνισαν πως το διακόπτουμε το ‘οξυγόνο’ του εγκεφάλου μας, δεν είναι ακριβώς πλάκα.

“Η μικρή οξυγόνωση του εγκεφάλου για πάνω από τρία λεπτά, μπορεί να οδηγήσει σε εγκεφαλική βλάβη. Πάνω από πέντε μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο” τόνιζαν οι γιατροί. Κάποιοι έκαναν την πρόκληση, ενώ ήταν σε σκάλες -γεγονός που μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρό τραυματισμό (δηλαδή όχι μπορεί, αλλά οδήγησε) ή θάνατο. Παρ’ όλα αυτά, συνεχίζονται τα ποσταρίσματα.

#CerealChallenge

@mommac_Ran out of bowls, so I did what any wife would do. 🥴☠️🤣 #cerealchallenge #mouthbowl #fyp

♬ original sound – Brent Rivera

Κατά πάσα πιθανότητα έχετε στο σπίτι σας δημητριακά. Και πιάτα. Ας πούμε ότι δεν έχετε πιατικά, αλλά θέλετε να φάτε τα δημητριακά. Μάλλον θα επιλέξετε να τα βγάλετε από τη συσκευασία, με το χέρι σας. Σε μικρές ποσότητες.

Αυτό όμως, δεν είναι fun κατά το TikTok, όπου έγινε viral αυτό που είδατε από πάνω. Δηλαδή, αν μένετε μόνοι, καλείτε κάποιον, τον ξαπλώνετε (με την πλάτη) στο τραπέζι της κουζίνας και του ζητάτε να ανοίξει το στόμα του.

Αφού ρίξετε γάλα και δημητριακά (απευθείας στον οισοφάγο), παίρνετε το κουτάλι και τρώτε από το στόμα τα δημητριακά.

Αφότου έγινε viral, ενημέρωσαν οι υπεύθυνοι πως πρόκειται για επικίνδυνη δοκιμασία που μπορεί να οδηγήσει σε πνιγμό.

#Gorillagluechallenge

Η κόλλα στιγμής, της μάρκας Gorilla χρησιμοποιήθηκε με όλους τους πιθανούς τρόπους τον περασμένο Φλεβάρη.

Ένας άνδρας από τη Λουιζιάνα, κατέληξε στο νοσοκομείο -καθώς την τοποθέτησε στο στόμα του με απώτερο σκοπό να τη γλείψει.

Αυτό δεν κατέστη δυνατό. Μια άλλη χρήστης την έβαλε στα μαλλιά της. Μαντέψτε. Πάλι δεν βγήκε ποτέ και χρειάστηκε να πάει και αυτή στο νοσοκομείο -ενώ μετά έκοψε τα μαλλιά της.

Η εταιρία που παράγει την κόλλα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τόνιζε ότι “τα προϊόντα μας δεν μπορείτε να τα καταπιείτε, να τα βάλετε στα μάτια, το δέρμα ή τα ρούχα σας.

Χρησιμοποιούνται για εργασίες, αυτοκίνητα και projects γραφείου, ώστε να μονταριστούν αντικείμενα σε επιφάνειες, όπως χαρτί, ξύλο, μελαμίνη και ύφασμα”.

#SilhouetteChallenge

@anisasayidanaReply to @gloriakn as requested!!! #tutorial #silhouette #silhouettechallenge 

♬ original sound – sayidana

Το challenge είναι να βρεις μια πόρτα όπου θες να ποζάρεις και να μετατρέψεις τον εαυτό σου σε μια μαύρη σιλουέτα, σε κόκκινο φόντο -με τη βοήθεια φίλτρου του Snapchat.

Δεν βλέπετε να υπάρχει κάπου πρόβλημα. Μετά τα 90 εκατομμύρια views εμφανίστηκαν τύποι που μπορούσαν να κάνουν edit και να αποκαλύψουν τα πραγματικά σώματα των μετεχόντων.

Αν σταματούσαν εκεί, ενδεχομένως πάλι να μην υπήρχε θέμα. Αλλά τα πόσταραν -χωρίς την άδεια των ανθρώπων στους οποίους άνηκαν.

Yστερόγραφο

Το Tik Tok απέσυρε το #Cha-ChaSlideChallenge (δεν υπάρχει πια video), κατά το οποίο κυρίως έφηβοι οδηγούσαν στο ρυθμό του χορευτικού τραγουδιού με τον τίτλο ‘Cha cha slide’, το οποίο κυκλοφόρησε προ 20ετιας. Έκαναν ό,τι έλεγε ο ερμηνευτής (‘γλιστρήστε δεξιά’, ‘κάντε crisscross’) κλπ) ανεξαρτήτων συνθηκών.

Επίσης, ‘κατέβηκε’ το #coinchallenge με το στόρι να αφορά την τοποθέτηση ενός κέρματος πίσω από ένα φορτιστή τηλεφώνου που ήταν εν μέρει συνδεδεμένος με την πρίζα (δηλαδή, ήταν εκτεθειμένο το φις). Προηγήθηκαν πολλές προκλήσεις φωτιάς -κάποιες σε σχολεία, άρα απειλήθηκαν πολλές ζωές.

To τρίτο που δεν υπάρχει πια είναι το #benadrylchallenge, με τους μετέχοντες να καταναλώνουν μεγάλη ποσότητα του συγκεκριμένου αντισταμηνικού και να αναφέρουν τις παραισθήσεις που είχαν. Μόνο που στις συνέπειες ήταν το ντελίριο, η ψύχωση, η καταστροφή οργάνων, η υπερθερμία, το κώμα και ο θάνατος. Δεκάδες νοσηλεύτηκαν. Ένα 15χρονο κορίτσι από την Οκλαχόμα πέθανε.

Ετικέτες: TikTok
ShareTweet
Προηγούμενο άρθρο

Διεθνής Διαγωνισμός Επιχειρηματολογίας: 2η θέση για την φοιτήτρια Δανάη Γεωργιάδου

Επόμενο άρθρο

Ο μύθος της τηλεκπαίδευσης

Σχετικά Άρθρα

tiktok

Tι συμβαίνει στον εγκέφαλό όταν χαζεúουμε στο TikTok

26 Ιανουαρίου, 2024

Σε εθισμό έχει εξελιχθεί για πολλούς ανθρώπους η καθημερινή χρήση του TikTok. Μάλιστα, ο νευροεπιστήμονας δρ. Patrick Porter, κάνει λόγο...

Ο Πιερρακάκης εξηγεί στο Tik Tok τις αλλαγές που φέρνει η μεταρρύθμιση για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση – Τι αλλάζει στα ΙΕΚ, τι είναι τα ΚΕΕΚ

Ο Πιερρακάκης εξηγεί στο Tik Tok τις αλλαγές που φέρνει η μεταρρύθμιση για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση – Τι αλλάζει στα ΙΕΚ, τι είναι τα ΚΕΕΚ

18 Ιανουαρίου, 2024

«Δημιουργούμε τα ΚΕΕΚ με 60 campuses σε όλη τη χώρα, τα οποία θα στοχεύσουν θεματικά στις ανάγκες κάθε τοπικής οικονομίας...

Χαμός στο TikTok με την Τούνη: «Είναι βαριά η κούπα να είσαι η no1 influencer και αυτοδημιούργητη επιχειρηματίας» (video)

Χαμός στο TikTok με την Τούνη: «Είναι βαριά η κούπα να είσαι η no1 influencer και αυτοδημιούργητη επιχειρηματίας» (video)

27 Νοεμβρίου, 2023

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε το τελευταίο βίντεο της Ιωάννας Τούνη στο TikTok. Η Ιωάννα Τούνη είναι αρκετή ενεργή στα social media...

Άκρως επικίνδυνη η νέα τάση στο TikTok: “Έφηβοι σπάνε τα κόκκαλα του προσώπου τους”

Άκρως επικίνδυνη η νέα τάση στο TikTok: “Έφηβοι σπάνε τα κόκκαλα του προσώπου τους”

3 Οκτωβρίου, 2023

«Μην σπάτε σκόπιμα τα οστά στο πρόσωπό σας» – Πώς το «bone smashing» επηρεάζει τα νεαρά αγόρια στο TikTok. Έτσι...

Απίστευτος τύπος άλειψε όλη τη κουζίνα με μερέντα: «Πάντα ήθελα ένα σπίτι από σοκολάτα» (video)

Απίστευτος τύπος άλειψε όλη τη κουζίνα με μερέντα: «Πάντα ήθελα ένα σπίτι από σοκολάτα» (video)

16 Σεπτεμβρίου, 2023

Ένας τύπος αποφάσισε να κάνει, ίσως την χειρότερη πλάκα, στους γονείς του, καθώς αποφάσισε να αλείψει όλη τη κουζίνα με...

Επόμενο άρθρο
THLEKPAIDEYSH online teaching ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ο μύθος της τηλεκπαίδευσης

Παγκόσμια ημέρα για το σύνδρομo Down: Ημέρα ελπίδας!

Παγκόσμια ημέρα για το σύνδρομo Down: Ημέρα ελπίδας!

Παρακαλώ συνδεθείτε για συμμετοχή στην συζήτηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • Alfavita (24.290)
  • Esos (4.554)
  • Fresh Education (1.528)
  • ipaidia (10.690)
  • Lifestyle (981)
  • Viral (454)
  • Webex (12)
  • Αθλητικά (121)
  • Αναπληρωτές – Ωρομίσθιοι (285)
  • Αξιολόγηση εκπαιδευτικών (126)
  • Αποσπάσεις – Μεταθέσεις (20)
  • Απόψεις (133)
  • Βάσεις (84)
  • Γλωσσομάθεια (16)
  • Γονείς (739)
  • Γυμνάσιο (7)
  • Δευτεροβάθμια (788)
  • Δημοτικό (16)
  • Δια Βίου Μάθηση (25)
  • Διορισμοί (40)
  • Ειδήσεις (144)
  • Ειδήσεις (723)
  • Ειδική Αγωγή (51)
  • Εκπαίδευση (2.137)
  • Εκπαιδευτική πολιτική (988)
  • Εκπαιδευτικό Υλικό (12)
  • Εκπαιδευτικοί (1.088)
  • Ελλάδα (6.123)
  • ΕΠΑΛ (8)
  • Επιμόρφωση (64)
  • Εργασία (96)
  • Θέματα Εξετάσεων (36)
  • Θρησκεία (51)
  • Ιδιωτικά (15)
  • Ιδιωτικά (61)
  • Ιδιωτική Εκπαίδευση (23)
  • ΙΕΚ (43)
  • ΙΕΠ (12)
  • Κόσμος (1.166)
  • Λύκειο (6)
  • Μαθητές (685)
  • Μεταθέσεις (35)
  • Μεταπτυχιακά (8)
  • Μηχανογραφικό (38)
  • Νηπιαγωγείο (10)
  • Νομοθεσία (38)
  • Οικονομία (324)
  • Πανελλαδικές (441)
  • Περιβάλλον (145)
  • Πολιτική (469)
  • Πολιτισμός (181)
  • Προβολή (3)
  • Πρωτοβάθμια (552)
  • Ροή (40.980)
  • Σεμινάρια – MOOC (33)
  • Στελέχη Εκπαίδευσης (31)
  • Σύλλογοι – Ομοσπονδίες (228)
  • Συνέδρια – Ημερίδες (57)
  • Συνταξιοδοτικό (41)
  • Συντονιστές (11)
  • Τεχνολογία (218)
  • Τράπεζα θεμάτων (7)
  • Τριτοβάθμια (546)
  • Υγεία (848)
  • Ύλη Εξετάσεων (12)
  • Υπ. Παιδείας (976)
  • Φοιτητές (417)
  • Χρήσιμα (7)
Newspedia.gr

Νέα Ανεξάρτητη σελίδα ειδήσεων για την Εκπαίδευση. Όλα τα νέα για εκπαιδευτικούς, γονείς, φοιτητές και μαθητές. Νομοθεσία, Αποσπάσεις, Μεταθέσεις, Συνταξιοδοτικό και όλες οι κατηγορίες της Παιδείας που σας ενδιαφέρουν.

© 2023 Newspedia.gr.

  • Newspedia.gr
  • Πολιτική cookies
  • Όροι χρήσης
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Κανένα Αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Home 2
  • Newsletter
  • Newspedia.gr – Ειδήσεις για την εκπαίδευση, τους εκπαιδευτικούς, την παιδεία
  • Sample Page
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης – Πολιτική απορρήτου
  • Πολιτική σχετικά με Cookies
  • Πουλιόπουλος Άκης – Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας

© 2023 Newspedia.gr.