Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the jnews-view-counter domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /chroot/home/newspedia/newspedia.gr/html/wp-includes/functions.php on line 6114
Η Κεραμέως δεν αλλάζει το πρωτόκολλο του 50%+1 για να υπάρχει… επιδημιολογική επιτήρηση! - Newspedia.gr

Η Κεραμέως δεν αλλάζει το πρωτόκολλο του 50%+1 για να υπάρχει… επιδημιολογική επιτήρηση!

Αίσθηση προκάλεσε η λογική που επικαλέστηκε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως για να μην αλλάξει το πρωτόκολλο βάσει του οποίου θα κλείνει μια τάξη…

Απαντήσεις που, όμως, σε ορισμένες περιπτώσεις δημιουργούν ακόμα περισσότερα ερωτήματα για το σκεπτικό πίσω από το οποίο κρύβεται η απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία από τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου και ενώ η μετάλλαξη Όμικρον σαρώνει στην Ελλάδα έδωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως η οποία έφτασε στο σημείο να επικαλεστεί ως επιχείρημα ότι τα σχολεία άνοιξαν εν μέσω της μετάλλαξης Δέλτα και χωρίς εμβολιαστική κάλυψη, θεωρώντας ότι η αγωνία που έζησαν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί είναι μεγάλο επιτευγμα.

Βασικότερο ζήτημα που δημιουργείται από τα όσα είπε η κυρία Κεραμέως είναι η λογική βάσει της οποίας αποφασίστηκε να μην αλλάξει το πρωτόκολλο 50%+1 για να κλείνει μια σχολική τάξη. Όπως είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ το πρωτόκολλο δεν άλλαξε γιατί «το ζητούμενο είναι η επιδημιολογική επιτήρηση και αυτή επιτάθηκε με δύο μέτρα, να γίνονται τεστ και σε εμβολιασμένους και σε περίπτωση κρούσματος να κάνουν επί ένα 5ημερο τεστ τα παιδιά».

Η κυρία Κεραμέως δηλαδή υποστηρίζει ότι τα παιδιά μας θα πρέπει να γίνουν κάτι σαν πειραματόζωα και να στοιβάζονται σε τάξεις την ώρα που στην Ελλάδα καταγράφονται δεκάδες χιλιάδες κρούσματα κορονοϊού για να ξέρουμε πού βρίσκεται η πανδημία στην χώρα μας; Εμείς ερωτήματα θέτουμε για τα οποία ζητούνται επιτακτικά απαντήσεις.

Παράλληλα η Νίκη Κεραμέως επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν ενστάσεις από μέλη της επιτροπής για να υπάρξει αλλαγή του πρωτοκόλλου αυτού αλλά επικράτησε η λογική της… πλειοψηφίας – «δεν έθεσε η πλειοψηφία της επιτροπής το 50+1» είπε η υπουργός Παιδείας – λες και τα θέματα υγείας είναι ζήτημα εφαρμογής δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Η υπουργός Παιδείας επέμεινε ότι «τα παιδιά είναι πιο ασφαλή στο πλαίσιο του σχολείου» με τάξεις των 25 μαθητών και συνθήκες έξαρσης της πανδημίας με το ρητορικό ερώτημα «αν υπάρξει κρούσμα στο οικογενειακό πλαίσιο θα γίνουν πέντε τεστ;»

Η Νίκη Κεραμέως είπε ακόμα ότι «ακόμα και αν είχαμε δώσει παράταση 2 εβδομάδων για να προχωρήσει ο εμβολιασμός των παιδιών έως 11 ετών θα υπήρχαν κάποιοι που θα ζητούσαν να δοθεί και νέα παράταση. Είναι χρέος μας να βάλουμε τα παιδιά σε πρώτο πλάνο. Το μόνο εύκολο θα ήταν να πούμε «κλείνουμε τα σχολεία» αλλά βάζουμε τα παιδιά μπροστά γιατί προέχει και η εκπαίδευση και η ψυχολογική τους εκπαίδευση».

Η υπουργός Παιδείας διευκρίνισε, δε, ότι τα rapid test θα γίνονται δωρεάν στις δημόσιες δομές μολονότι στο ερώτημα για τις ουρές που καθημερινά σχηματίζονται φρόντισε να υιοθετήσει τη λογική του Πόντιου Πιλάτου λέγοντας «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχει μεγαλύτερη κινητικότητα στον τομέα των τεστ και το υπουργείο Υγείας κάνει κινήσεις αλλά είναι σημαντικό να δίνεται δωρεάν το τεστ στα παιδιά μας»

Η Νίκη Κεραμέως επέμεινε, ακόμα, ότι η εξεταστική στα Πανεπιστήμια θα γίνει κανονικά επικαλούμενη την εμβολιαστική κάλυψη (95% καθηγητές, φοιτητές 85%, προσωπικό 90%) ωσάν να ξεχνάει ότι η μετάλλαξη Όμικρον, όπως λένε οι επιστήμονες, κολλάει και στους εμβολιασμένους που θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα και οι οποίοι μεταδίδουν τον ιό στους υπόλοιπους. Σημειώνεται ότι από την ηλικιακή ομάδα 18-34 ετών, την ομάδα, δηλαδή, στην οποία ανήκουν οι φοιτητές, προέρχεται η μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων και συγκεκριμένα το ποσοστό θετικών κρουσμάτων εκτοξεύτηκε στο γκρουπ 18-39 από το 34.8% της 23ης Δεκεμβρίου στο 39.1% της 4ης Ιανουαρίου με 524.257 κρούσματα έναντι 366.515.

Η Νίκη Κεραμέως υποστήριξε, τέλος, ότι υπάρχουν πέντε λόγοι «που για εμάς τα σχολεία ήταν απαραίτητο να ανοίξουν:

Exit mobile version