«Για τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα προσλαμβάνονται περίπου 4.000 με 5.000 εκπαιδευτικοί ετησίως», δήλωσε η Δ. Μιχαηλίδου.
Για τους διορισμούς διευθυντών, τις αυξήσεις μισθών νεοδιόριστων και των εκσυγχρονισμό ειδικών σχολείων, μίλησε η υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Δόμνα Μιχαηλίδου.
Μιλώντας στο mega, η Δόμνα Μιχαηλίδου ανέφερε πως για τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα προσλαμβάνονται περίπου 4.000 με 5.000 εκπαιδευτικοί ετησίως για την στελέχωση των σχολικών μονάδων.
Συμπλήρωσε, πως την περασμένη τετραετία οι περισσότερες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σημειώθηκαν στην Παιδεία, ενώ ανέφερε πως «τώρα έχουμε διορίσει διευθυντές. Οι διευθυντές διορίζονται κάθε τέσσερα χρόνια και κοιτάμε που μπορεί να υπάρχουν κενά. Μέχρι τώρα η πολιτεία δεν έχει θεραπεύσει το έξτρα κίνητρο που πρέπει να δώσει σε ένα δημόσιο λειτουργό για να γίνει διευθυντής σχολείου και να πάρει την ευθύνη πάνω του».
Μεταξύ άλλων η Δόμνα Μιχαηλίδου ανέφερε πως έρχονται αυξήσεις μισθών των εκπαιδευτικών.
«Είναι προτεραιότητά μας να αυξήσουμε τους μισθούς των εκπαιδευτικών που μπαίνουν τώρα στην εκπαίδευση, αλλά και στις θέσεις ευθύνης, όπως αυτές των διευθυντών», δήλωσε.
Δείτε το video
«Προτεραιότητα ο εκσυγχρονισμός των ειδικών σχολείων»
Ακόμη, ανέφερε πως προτεραιότητα του υπουργείου Παιδείας είναι ο εκσυγχρονισμός των ειδικών σχολείων και της παράλληλης στήριξης.
«Θέλουμε να κάνουμε αρκετές μεταρρυθμίσεις τόσο στα ειδικά σχολεία, ώστε οι υπηρεσίες που προσφέρονται στα παιδιά να είναι εξατομικευμένες και στο πλαίσιο της παράλληλης στήριξης, πως αυτά τα παιδιά εντάσσονται μέσω αυτής στην κοινότητα και στην αγορά εργασίας. Το μεγάλο πρόβλημα είναι πως θα καταφέρουμε τη διασύνδεση των παιδιών με αναπηρία στην αγορά εργασίας, αυτό είναι το μεγάλο μας στοίχημα», είπε.
Όπως ανέφερε η Δ. Μιχαηλίδου, μέριμνα του υπουργείου είναι να διασφαλιστεί ότι τα παιδιά θα είναι προστατευμένα στην κοινότητα, το σχολείο, αλλά και μέσα στην ίδια τους την οικογένεια, ενώ ανάμεσα στις προτεραιότητές του είναι να δοθεί έμφαση στην εξειδικευμένη και εξατομικευμένη φροντίδα των παιδιών μέσω ειδικής αγωγής και παράλληλης στήριξης.
Αναφορικά με τη διαθεσιμότητα των βιβλίων δήλωσε πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα φέτος, καθώς αυτά βρίσκονται ήδη στα σχολεία, ενώ το υπουργείο εργάζεται πάνω στο ζήτημα των καθηγητών, ώστε να στελεχωθούν όλα τα σχολεία.