Το άνοιγμα των Λυκείων όλης της χώρας στις 12 Απριλίου αποφάσισε εν μέσω διαφωνιών η επιτροπή των λοιμωξιολόγων .
Άνοιγμα σχολείων και συγκεκριμένα των Λυκείων στις 12 Απριλίου εισηγείται – εν μέσω διαφωνιών – η επιτροπή των λοιμωξιολόγων που συνεδριάζει από τις 10:00.
Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του ethnos.gr, οι ειδικοί είχαν εκφράσει τις διαφωνίες τους για τρία βασικά ζητήματα:
- Αν θα πρέπει να ανοίξουν όλες οι τάξεις των Λυκείων
- αν θα πρέπει να ανοίξει μόνο η Γ΄ Λυκείου
- ή αν θα πρέπει να παραμείνουν κλειστά τα Λύκεια στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου
Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του ethnos.gr, οι ειδικοί – παρά τις διαφωνίες που υπήρξαν στην επιτροπή ακόμη και από τον επικεφαλής της Επιτροπής, Σωτήρη Τσιόδρα- δέχθηκαν την πρόταση της κυβέρνησης να ανοίξουν όλα τα Λύκεια σε όλη τη χώρα, ακόμη και στις κατακόκκινες περιοχές (Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη).
Η κυβέρνηση θεωρεί ότι η επαναλειτουργία των σχολείων με τη βοήθεια των self tests σε μαθητές και εκπαιδευτικούς και η τήρηση όλων των μέτρων προστασίας είναι εφικτή.
Ανήσυχοι μαθητές και εκπαιδευτικοί
Εν τω μεταξύ με το βλέμμα στραμμένο στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, είναι σήμερα χιλιάδες ελληνικές οικογένειες, μαθητές και εκπαιδευτικοί περιμένοντας το οριστικό «πράσινο φως» για το άνοιγμα των σχολείων στις 12 του μήνα.
Γονείς πάντως φοβούνται να στείλουν τα παιδιά στο σχολείο ακόμη και αν έχουν προηγηθεί τα self tests, καθώς θεωρούν ότι και πάλι τα παιδιά δεν θα είναι καλυμμένα.
Ιδιαίτερα οι μαθητές της Γ’ Λυκείου οι οποίοι προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελαν να βρεθούν αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο να νοσήσουν οι ίδιοι ή κάποιο μέλος της οικογένειες ιδιαίτερα αυτό το διάστημα κατά το οποίο βρίσκονται μια «ανάσα» πριν από τις εξετάσεις και διαβάζουν εντατικά.
Άλλωστε όπως επισημαίνουν στο ethnos.gr τόσο μαθητές όσο και καθηγητές, αυτή την περίοδο κάθε χρόνο και κυρίως μετά το Πάσχα οι μαθητές της Γ’ Λυκείου παρακολουθούν κυρίως τα μαθήματα στα φροντιστήριο παρά στο σχολείο.
Από την πλευρά τους οι καθηγητές επίσης ανησυχούν τόσο για τον εαυτό τους και κυρίως οι μεγάλης ηλικίας που όμως δεν έχουν εμβολιασθεί όσο και για τους μαθητές τους και κυρίως σε περιοχές που δεν έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης φροντιστηρίων ενώ ταυτόχρονα δυσκολεύτηκαν με την τηλεκπαίδευση το προηγούμενο διάστημα.