Τον εκθεσιακό χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, επισκέφθηκαν σήμερα η υπουργός Παιδείας κ, Νίκη Κεραμέως και οι υφυπουργοί Παιδείας Ζέττα Μακρή και Άγγελος Συρίγος.
Η πολιτική ηγεσία ξεναγήθηκε στο περίπτερο του ΑΠΘ, όπου συνομίλησε με ερευνητικές και φοιτητικές ομάδες του ιδρύματος και ενημερώθηκε για το σημαντικό έργο που επιτελείται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.
Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, δήλωσε «Με μεγάλη χαρά παρευρέθηκα σήμερα στα εγκαίνια του περιπτέρου του ΑΠΘ, όπου θαύμασα πραγματικά καινοτόμα επιτεύγματα, εφευρέσεις, κατασκευές, εφαρμογές, που εξελίσσονται κάθε χρόνο και μας κάνουν υπερήφανους. Συγχαρητήρια στις φοιτήτριες και τους φοιτητές μας για την προσπάθεια και τις διακρίσεις, καθώς και στο επιστημονικό προσωπικό και την διοίκηση του Πανεπιστημίου που προσφέρει ερεθίσματα για δράσεις, εμπειρίες μάθησης, νέους ορίζοντες. Εύχομαι καλή ακαδημαϊκή χρονιά, με υγεία, πρόοδο, πρωτοβουλίες και γόνιμες συνεργασίες».
Ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, δήλωσε «Επιχειρούμε να αναδείξουμε το υψηλής ποιότητας ερευνητικό και εκπαιδευτικό έργο που παράγεται μέσα στο πανεπιστήμιο, αν και αυτό είναι αδύνατο να παρουσιαστεί στον περιορισμένο χώρο ενός περιπτέρου» ενώ τόνισε ότι «οι εισροές χρηματοδότησης από εγχώρια και διεθνή ερευνητικά προγράμματα κυμαίνονται ετησίως στα 65 εκ. ευρώ περίπου, κάτι το οποίο δείχνει περίτρανα το αποτύπωμα του πανεπιστημίου όχι μόνο στην οικονομική ζωή της πόλης αλλά και γενικότερα στο οικονομικό γίγνεσθαι της πατρίδας μας».