Διαφήμιση
Newspedia.gr | Ειδήσεις, νέα για την εκπαίδευση, τους εκπαιδευτικούς, το σχολείο, την Παιδεία
Παρασκευή, 23 Μαΐου, 2025
  • Σύνδεση
Κανένα Αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Κανένα Αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Newspedia.gr | Ειδήσεις, νέα για την εκπαίδευση, τους εκπαιδευτικούς, το σχολείο, την Παιδεία
Κανένα Αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Διαφήμιση

Κεραμέως: Η νέα χρονιά θα ξεκινήσει με πάνω από 8.500 εκπαιδευτικούς

27 Ιουνίου, 2022
Σε Alfavita, Ροή
0
SHARES
Share on FacebookShare on Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΣΔΕΠ: Απόφαση για τις οικονομικές διεκδικήσεις των πανεπιστημιακών

Κάλεσμα της Ζ. Μακρής σε συνάντηση για την Ειδική Αγωγή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Η μεγάλη πλειοψηφία των διατάξεων του νομοσχεδίου δεν συναντά αντιρρήσεις», δήλωσε η Ν. Κεραμέως – «Με πάνω από 8.500 εκπαιδευτικούς θα ξεκινήσει η νέα χρονιά»

Για τους μόνιμους διορισμούς, τα αποτελέσματα Πανελλαδικών 2022, την Πανεπιστημιακή Αστυνομία και το νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια, μίλησε σε

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΣΚΑΪ 100,3 , η Ν. Κεραμέως δήλωσε πως η χρονιά θα ξεκινήσει με περισσότερους εκπαιδευτικούς, θυμίζοντας πως θα πραγματοποιηθούν ακόμη πάνω από 8.500

«Η μεγάλη πλειοψηφία των διατάξεων του νομοσχεδίου δεν συναντά αντιρρήσεις»

Το νομοσχέδιο, όπως είπε η Ν. Κεραμέως, αναμένεται να ψηφιστεί εντός Ιουλίου. Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο «ιδιαίτερο», όπως το χαρακτήρισε, καθώς η μεγάλη πλειοψηφία των διατάξεων δεν συναντά αντιρρήσεις, όπως οι ρυθμίσεις για διπλά πτυχία, το εσωτερικό erasmus κ.α. 

«Οι ρυθμίσεις που αφορούν την αξιοκρατική εκλογή των καθηγητών στα πανεπιστήμια, είναι από τις σημαντικότερες ρυθμίσεις, όμως», είπε η υπουργός. 

Αναφορικά με την εκλογή των Πρυτάνεων, η Ν. Κεραμέως είπε πως «πάμε σε ένα συλλογικό όργανο, καθώς ως σήμερα ο Πρύτανης ήταν ο κυρίαρχος του πανεπιστημίου. Πλέον τα 6 από τα 11 μέλη του θα εκλέγονται. Οι 6 εκλεγμένοι θα επιλέγουν 5 εξωτερικά μέλη». 

Πρόσθεσε ακόμη πως σήμερα δεν υπάρχει «εξωστρέφεια στη διοίκηση του πανεπιστημίου, με το νέο σύστημα θα έχουμε 5 μέλη του συμβουλίου που θα είναι εξωτερικά, δηλαδή δεν θα ανήκουν στο πανεπιστήμιο».

τόνισε πως οι καθηγητές δεν θα μπορούν να συμμαχήσουν, γιατί «βάζουμε ταξινομική ψήφο, όριο σταυροδοσίας και όριο εκπροσώπησης ανά σχολή».

Αναφορικά με την πανεπιστημιακή αστυνομία, δήλωσε πως «βρίσκεται σε τελικό στάδιο της έκδοσης του προεδρικού διατάγματος και έπειτα θα ακολουθήσει η δράση των ομάδων για την προστασία των πανεπιστημίων, μετά από εκπαίδευση που έχουν λάβει από τον Ιανουάριο, από την ΕΛΑΣ». 

Όσον αφορά το πότε θα ξεκινήσει τη λειτουργεία της στα πανεπιστήμια, η υπουργός είπε πως «αν όλα πάνε καλά με το προεδρικό διάταγμα, εντός του καλοκαιριού».

«Στις 28/6 οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών»

Αναφορικά για τους βαθμούς των Πανελλαδικών, είπε ότι πρόκειται να ανακοινωθούν αύριο Τρίτη 28 Ιουνίου και τόνισε παράλληλα τη δυνατότητα να λαμβάνουν οι μαθητές τους βαθμούς τους μέσω sms, για δεύτερη χρονιά.

Λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση των βαθμολογιών πυκνώνουν οι εκτιμήσεις για χαμηλό ποσοστό αριστούχων

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας προς τα βαθμολογικά κέντρα, το οριστικό κλείδωμα της τελικής καταχώρισης των βαθμολογιών έγινε το Σάββατο 25 Ιουνίου για όλα τα μαθήματα, ενώ το τελικό πακετάρισμα των αποκομμάτων μαζί με τις «τελικές εκτυπώσεις για ανάρτηση στα σχολεία» ολοκληρώθηκε την Κυριακή  26 Ιουνίου, ώστε νωρίς, σήμερα, πρωί της Δευτέρας 27 Ιουνίου, να ξεκινήσει η διακίνηση από τα ΕΛΤΑ.

Η πρώτη αγωνία των παιδιών που έγραψαν στις , θα τελειώσει αύριο Τρίτη 28 Ιουνίου με την ανακοίνωση των βαθμολογιών από το υπουργείο Παιδείας.

Η διαδικασία και η ανάρτηση των βαθμολογιών

Οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αύριο Τρίτη το πρωί αμέσως μόλις παραλάβουν όλα τα σχετικά δέματα θα παραδώσουν στους Διευθυντές των Γενικών Λυκείων περιοχής ευθύνης τους τα δέματα που θα περιέχουν αφενός τα αποκόμματα των τετραδίων και αφετέρου τις δύο εκτυπώσεις καταστάσεων. 

Ο Υποδιευθυντής κάθε ΓΕΛ μαζί με ένα μέλος του Συλλόγου Διδασκόντων αμέσως μετά την παραλαβή των δύο καταστάσεων και των αποκομμάτων πρέπει να προβούν στον απαραίτητο έλεγχο μεταξύ των αναλυτικών ονομαστικών καταστάσεων και των αποκομμάτων.

Σε περίπτωση τυχόν διαφοράς πρέπει άμεσα να γίνει επικοινωνία με το οικείο βαθμολογικό κέντρο και τη Δ/νση Ανάπτυξης Πληροφοριακών Συστημάτων του ΥΠΑΙΘ για τη σχετική διόρθωση

Στη συνέχεια οι Υποδιευθυντές θα αναρτήσουν στις σχολικές μονάδες μόνο τις εκτυπωμένες καταστάσεις που περιλαμβάνουν μόνο τους κωδικούς και τους βαθμούς των υποψηφίων. Στη περίπτωση που κάποιος υποψήφιος δεν έχει τον κωδικό του οι Υποδιευθυντές των ΓΕΛ μπορούν να γνωστοποιούν τα βαθμολογικά αποτελέσματα στον υποψήφιο με βάση τις αναλυτικές βαθμολογικές καταστάσεις που τους έχουν αποσταλεί και οι οποίες περιλαμβάνουν και τα ονομαστικά στοιχεία των υποψηφίων.

Τα αποτελέσματα δεν θα κοινοποιηθούν με οποιονδήποτε τρόπο πριν από την επίσημη ανακοίνωση τους η οποία θα γίνει την Τρίτη 28-6-2022 μετά τις 13.00 μ.μ Την ίδια ώρα και μέρα οι βαθμοί θα αναρτηθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση results.it.minedu.gov gr και θα γνωστοποιηθούν στους υποψηφίους με τη νέα διαδικασία μέσω μηνύματος sms στο κινητό τους τηλέφωνο.

Εισακτέοι

Ο αριθμός των εισακτέων στα ΑΕΙ, ΑΣΠΑΙΤΕ και Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες φέτος είναι 68.394, κατά 10% λιγότεροι από πέρυσι (60.070 το 2021). Στο παραπάνω νούμερο δεν περιλαμβάνονται οι θέσεις επιτυχόντων στις στρατιωτικές, πυροσβεστικές, αστυνομικές, λιμενικές σχολές και στο Εμπορικό Ναυτικό.

Δεδομένου του γεγονότος ότι οι συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων σε αρκετές περιπτώσεις διαφέρουν μεταξύ Σχολών, Τμημάτων ή Εισαγωγικών Κατευθύνσεων ίδιου γνωστικού αντικειμένου, αναμένεται να προκύψουν διαφοροποιήσεις στον υπολογισμό των μορίων των υποψηφίων.

Υπενθυμίζεται ότι για να εισαχθεί ένας υποψήφιος, πρέπει να έχει ίση ή μεγαλύτερη βαθμολογία από την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στη Σχολή, Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση, που επιθυμεί.

Σημειώνεται ότι 393 Σχολές έχουν κρατήσει ίδιο το συντελεστή βαρύτητας με πέρυσι.

Λιγότεροι οι αριστούχοι στις Πανελλαδικές

Μειωμένος αναμένεται ο αριθμός των αριστούχων στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Στο 1ο επιστημονικό πεδίο και στους υποψηφίους, που διεκδικούν Νομικές, Ψυχολογία, Φιλολογικά, τα στοιχεία και οι εκτιμήσεις προϊδεάζουν για χαμηλές πτήσεις στις βαθμολογίες κρίνοντας κυρίως από τα Αρχαία (όπου αναμένεται περίπου ένα στα δυο γραπτά να είναι κάτω από τη βάση), την Ιστορία αλλά και από τα Λατινικά.

Λιγότεροι από πέρσι αναμένεται να αριστεύσουν και στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο (Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες), με τη μεγαλύτερη απώλεια βαθμών να συγκεντρώνεται στα Μαθηματικά. Τα στοιχεία φανερώνουν ότι στο μάθημα των Μαθηματικών οι επιδόσεις είναι χειρότερες από αυτές της περσινής χρονιάς. Μάλιστα εκτιμούν ότι ένα εξαιρετικά υψηλό ποσοστό υποψηφίων του 4ου Πεδίου που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ξεπερνάει και το 75%, θα πάρουν βαθμούς κάτω της βάσης κάτι όμως, που δεν θα ισχύσει για τους υποψήφιους του 2ου Πεδίου, οι οποίοι γενικά έχουν καλύτερες επιδόσεις.

Καλύτερα από τα Μαθηματικά απέδωσαν οι μαθητές στη Φυσική, με τους βαθμούς να βρίσκονται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Λίγο καλύτερα είναι τα πράγματα στη Χημεία , ωστόσο και στο μάθημα αυτό έγραψαν πάνω από 16 μόνο όσοι ήταν αρκετά προετοιμασμένοι, καθώς υπήρχαν θέματα αυξημένης δυσκολίας.

Για το 3ο επιστημονικό πεδίο (Επιστήμες Υγείας) δεν φαίνεται να υπάρχουν οβιδιακές αλλαγές στις βάσεις συγκριτικά με πέρυσι. Γενικά  τα θέματα ήταν περίπου ισοδύναμα με τα περσινά εκτός  από τη Βιολογία όπου πολλοί ήταν οι υποψήφιοι που δεν πρόλαβαν χρονικά να απαντήσουν σε όλα τα θέματα γεγονός που θα στοιχίσει στην βαθμολογία και θα αποτυπωθεί σε μεγαλύτερο ποσοστό σε σχέση με πέρσι σε βαθμούς κάτω από τη βάση.

ShareTweet
Προηγούμενο άρθρο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσική πυραυλική επίθεση σε εμπορικό κέντρο – Φόβοι για νεκρούς

Επόμενο άρθρο

Reuters: Η Ρωσία απελαύνει οκτώ Έλληνες διπλωμάτες

Σχετικά Άρθρα

6 οικονομικά χόμπι για όλη την οικογένεια

6 οικονομικά χόμπι για όλη την οικογένεια

26 Ιανουαρίου, 2025

Μια από τις πιο συχνές ανησυχίες των γονιών είναι ότι δε γνωρίζουν πώς να απασχολήσουν δημιουργικά τα παιδιά τους, όταν...

έγγραφα-μετάθεση-απόσπαση-ανάληψη υπηρεσίας

Μεταθέσεις εκπαιδευτικών: Οι προθεσμίες, οι αιτήσεις, τα κριτήρια

24 Οκτωβρίου, 2024

Η διαδικασία των μεταθέσεων είναι πολύπλοκη και απαιτεί προσοχή από τους ενδιαφερόμενους, προκειμένου να υποβάλουν ορθά τις αιτήσεις τους μέσα...

Πρωτοφανές ξέσπασμα από την αδερφή του Δημήτρη Κόκοτα: «Είναι καραγκιοζιλίκια! Οι γιατροί έκαναν…» (video)

Πρωτοφανές ξέσπασμα από την αδερφή του Δημήτρη Κόκοτα: «Είναι καραγκιοζιλίκια! Οι γιατροί έκαναν…» (video)

30 Σεπτεμβρίου, 2024

Έξαλλη η αδερφή του τραγουδιστή Εν εξάλλω κατάσταση βγήκε και μίλησε η αδερφή του Δημήτρη Κόκοτα, σχετικά με σενάρια που...

Εσπευσμένα στο Υγεία ο Νίκος Μουτσινάς! Νοσηλεύεται μαζί με την Μαρινέλλα

Εσπευσμένα στο Υγεία ο Νίκος Μουτσινάς! Νοσηλεύεται μαζί με την Μαρινέλλα

30 Σεπτεμβρίου, 2024

Ποια η κατάσταση της υγείας του Στο νοσοκομείο οδηγήθηκε εσπευσμένα ο Νίκος Μουτσινάς έπειτα από έντονους πόνους στην κοιλιακοί του...

«Είναι εν ζωή» – Η ανακοίνωση για την κατάσταση υγείας της Μαρινέλλας μετά την κατάρρευση στο Ηρώδειο

«Είναι εν ζωή» – Η ανακοίνωση για την κατάσταση υγείας της Μαρινέλλας μετά την κατάρρευση στο Ηρώδειο

26 Σεπτεμβρίου, 2024

Μαρινέλλα: Οι πρώτες εκτιμήσεις των γιατρών Ευχάριστες είναι οι τελευταίες εξελίξεις με την υγεία της Μαρινέλλας μετά το λιποθυμικό επεισόδιο...

Επόμενο άρθρο

Reuters: Η Ρωσία απελαύνει οκτώ Έλληνες διπλωμάτες

viasmos-aselgeia-βιασμός-ασέλγεια-κακοποίηση

Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 12,5 ετών στον δάσκαλο που ασελγούσε στην ανιψιά του

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • Alfavita (24.290)
  • Esos (4.554)
  • Fresh Education (1.528)
  • ipaidia (10.690)
  • Lifestyle (981)
  • Viral (454)
  • Webex (12)
  • Αθλητικά (121)
  • Αναπληρωτές – Ωρομίσθιοι (285)
  • Αξιολόγηση εκπαιδευτικών (126)
  • Αποσπάσεις – Μεταθέσεις (20)
  • Απόψεις (133)
  • Βάσεις (84)
  • Γλωσσομάθεια (16)
  • Γονείς (739)
  • Γυμνάσιο (7)
  • Δευτεροβάθμια (788)
  • Δημοτικό (16)
  • Δια Βίου Μάθηση (25)
  • Διορισμοί (40)
  • Ειδήσεις (144)
  • Ειδήσεις (723)
  • Ειδική Αγωγή (51)
  • Εκπαίδευση (2.137)
  • Εκπαιδευτική πολιτική (988)
  • Εκπαιδευτικό Υλικό (12)
  • Εκπαιδευτικοί (1.088)
  • Ελλάδα (6.123)
  • ΕΠΑΛ (8)
  • Επιμόρφωση (64)
  • Εργασία (96)
  • Θέματα Εξετάσεων (36)
  • Θρησκεία (51)
  • Ιδιωτικά (15)
  • Ιδιωτικά (61)
  • Ιδιωτική Εκπαίδευση (23)
  • ΙΕΚ (43)
  • ΙΕΠ (12)
  • Κόσμος (1.166)
  • Λύκειο (6)
  • Μαθητές (685)
  • Μεταθέσεις (35)
  • Μεταπτυχιακά (8)
  • Μηχανογραφικό (38)
  • Νηπιαγωγείο (10)
  • Νομοθεσία (38)
  • Οικονομία (324)
  • Πανελλαδικές (441)
  • Περιβάλλον (145)
  • Πολιτική (469)
  • Πολιτισμός (181)
  • Προβολή (3)
  • Πρωτοβάθμια (552)
  • Ροή (40.980)
  • Σεμινάρια – MOOC (33)
  • Στελέχη Εκπαίδευσης (31)
  • Σύλλογοι – Ομοσπονδίες (228)
  • Συνέδρια – Ημερίδες (57)
  • Συνταξιοδοτικό (41)
  • Συντονιστές (11)
  • Τεχνολογία (218)
  • Τράπεζα θεμάτων (7)
  • Τριτοβάθμια (546)
  • Υγεία (848)
  • Ύλη Εξετάσεων (12)
  • Υπ. Παιδείας (976)
  • Φοιτητές (417)
  • Χρήσιμα (7)
Newspedia.gr

Νέα Ανεξάρτητη σελίδα ειδήσεων για την Εκπαίδευση. Όλα τα νέα για εκπαιδευτικούς, γονείς, φοιτητές και μαθητές. Νομοθεσία, Αποσπάσεις, Μεταθέσεις, Συνταξιοδοτικό και όλες οι κατηγορίες της Παιδείας που σας ενδιαφέρουν.

© 2023 Newspedia.gr.

  • Newspedia.gr
  • Πολιτική cookies
  • Όροι χρήσης
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Κανένα Αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Home 2
  • Newsletter
  • Newspedia.gr – Ειδήσεις για την εκπαίδευση, τους εκπαιδευτικούς, την παιδεία
  • Sample Page
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης – Πολιτική απορρήτου
  • Πολιτική σχετικά με Cookies
  • Πουλιόπουλος Άκης – Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας

© 2023 Newspedia.gr.