Σύμφωνα με τη Eurostat οι πρόσφατες αυξήσεις τιμών καθιστούν αυτό το βασικό προϊόν σχεδόν είδος πολυτελείας
Σε είδος πολυτελείας μετατρέπεται σιγά σιγά ένα φλιτζάνι καφέ εξαιτίας της ξέφρενης πορείας που έχουν πάρει οι τιμές. Πλέον οι τιμές του καφέ, της ζάχαρης και του γάλακτος έχουν καταστήσει το πρωινό ξύπνημα με καφέ την πιο ακριβή συνήθεια.
Σύμφωνα με τη Eurostat οι πρόσφατες αυξήσεις τιμών καθιστούν αυτό το βασικό προϊόν σχεδόν είδος πολυτελείας, ενώ ανακοίνωσε ότι οι τιμές του καφέ κατά μέσο όρο κατέγραψαν άλμα 16,9% τον Αύγουστο συγκριτικά με έναν χρόνο νωρίτερα.
Το φρέσκο πλήρες γάλα κοστίζει τώρα 24,3% πιο ακριβά κατά μέσο όρο, ενώ οι καταναλωτές πλήρωσαν 22,2% περισσότερο για φρέσκο γάλα χαμηλών λιπαρών, ανέφερε η Eurostat. Η ζάχαρη κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση, με τη μέση τιμή να σημειώνει άλμα 33,4%.
Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η τιμή της ζάχαρης τον Αύγουστο του 2022 αυξήθηκε κατά 27%, του καφέ 13,3%, ενώ στο πλήρες γάλα η τιμή αυξήθηκε κατά 17,9% και του γάλακτος χαμηλών λιπαρών κατά 16,7%.