Νέες αυξήσεις, συγκριτικά με εχθές, καταγράφηκαν στην τιμή της βενζίνης
Ραγδαία εκτόξευση στις τιμές της βενζίνης καταγράφηκαν στα . Ειδικότερα, συγκριτικά με εχθές οι τιμές αυξήθηκαν πάνω από 0,10 ευρώ, ενώ σε κάποια πρατήρια έφτασε τα 2,247 ευρώ ανά λίτρο.
Το μεσημέρι της Τετάρτης 9 Μαρτίου, στο Παρατηρητήριο τιμών υγρών καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης, για το κέντρο της Αθήνας, καταγράφηκαν τιμές 2,247 το λίτρο η αμόλυβδη βενζίνη.
Οι κυρώσεις στη Ρωσία από τις Ευρωπαϊκές και η Βρετανία στο πετρέλαιο της Ρωσίας, είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθούν κατακόρυφα οι τιμές σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο, και καύσιμα.
Η πρόβλεψη του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων, Γιώργου Ασμάτογλου, είναι ενδεικτική της κατάστασης που θα επικρατήσει στις τιμές των καυσίμων, καθώς είπε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας, η τιμή της βενζίνης θα φτάσει στα 2,5 ευρώ το λίτρο. Με τα όρια αντοχής των πολιτών να δοκιμάζονται καθημερινά και την κυβέρνηση να παρακολουθεί απαθής χωρίς να παίρνει κανένα μέτρο, ούτε να μειώνει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα.
Ωστόσο πριν ακόμη ανεβούν οι τιμές στη διεθνή αγορά, διαπιστώνεται πως αυξήθηκαν οι τιμές των καυσίμων μέσα στη νύχτα και ανέβασαν τις τιμές, επωφελούμενοι από την επικείμενη ραγδαία αύξηση των τιμών, ενώ είχαν καύσιμα στις δεξαμενές τους, τα οποία είχαν αγοράσει τις προηγούμενες ημέρες σε χαμηλότερη τιμή. Αρκετοί ήταν και οι πρατηριούχοι, οι οποίοι γέμισαν σήμερα τις δεξαμενές τους πληρώνοντας έως και 50 ευρώ ακριβότερα τα 1000 λίτρα.
Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες από τις διαφορές των τιμών στατο μεσημέρι της Τετάρτης:



