Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the jnews-view-counter domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /chroot/home/newspedia/newspedia.gr/html/wp-includes/functions.php on line 6114
Το ΠΑΔΑ συνεργάζεται με την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία - Newspedia.gr

Το ΠΑΔΑ συνεργάζεται με την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία

Στο πλαίσιο ημερίδας με θέμα τη συνεργασία της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) με Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα, που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στη Λαμία, διαπιστώθηκε ότι η ΕΑΒ αναπτύσσει συναφείς με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής προηγμένες δραστηριότητες, οι οποίες αφορούν την έρευνα, σχεδίαση, ανάπτυξη, παραγωγή και ολοκληρωμένη υποστήριξη Ηλεκτρονικών, Τηλεπικοινωνιακών, Πληροφοριακών και Αεροπορικών Προϊόντων, Συστημάτων και Δικτύων.

Ειδικότερα, η ΕΑΒ και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής διαπίστωσαν την συμπληρωματικότητα της τεχνογνωσίας και των δυνατοτήτων που διαθέτουν και ότι η συνεργασία των δυο φορέων εξασφαλίζει αμοιβαία επωφελή αποτελέσματα και συμβάλει στην επιτυχία των δυο φορέων στην αποστολή τους.

Βάσει των παραπάνω, η ΕΑΒ εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρο, κ. Ιωάννη Κούτρα, και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Δημήτριο Παπακώστα, και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής εκπροσωπούμενο από τον Πρύτανη, Καθηγητή Παναγιώτη Ε. Καλδή, παρουσία του Καθηγητή Στέλιου Σαββαΐδη του Τμήματος Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών του ΠΑΔΑ, υπέγραψαν συμφωνητικό συνεργασίας σε θέματα καινοτομίας στην Ηλεκτρονική, τις Τηλεπικοινωνίες και Αεροδιαστημική, με σκοπό την ανάπτυξη εγχώριας τεχνογνωσίας.

Η έναρξη της συνεργασίας αφορά ερευνητικά αντικείμενα του Τμήματος Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ενώ στο μέλλον προβλέπεται η δυνατότητα επέκτασης της συνεργασίας σε αντικείμενα και άλλων Τμημάτων του Ιδρύματος. Ενδεικτικά, η συνεργασία περιλαμβάνει θεματικές περιοχές και έργα έρευνας και ανάπτυξης σε αντικείμενα όπως αυτά των ηλεκτρομαγνητικών συστημάτων κατευθυνόμενης ενέργειας, των μικροκυματικών πηγών και των μικροκυματικών ενισχυτών ισχύος, καθώς και των πειραματικών διατάξεων οπτικών ινών με εφαρμογή στους αισθητήρες και τα Laser.

Exit mobile version