Διαφήμιση
Newspedia.gr | Ειδήσεις, νέα για την εκπαίδευση, τους εκπαιδευτικούς, το σχολείο, την Παιδεία
Τετάρτη, 18 Ιουνίου, 2025
  • Σύνδεση
Κανένα Αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Κανένα Αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Newspedia.gr | Ειδήσεις, νέα για την εκπαίδευση, τους εκπαιδευτικούς, το σχολείο, την Παιδεία
Κανένα Αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Διαφήμιση

Τα τέσσερα διασημότερα καλοκαιρινά κοκτέιλ της Ευρώπης: Η ιστορία και η αυθεντική συνταγή τους

14 Αυγούστου, 2022
Σε Alfavita, Ροή
0
SHARES
Share on FacebookShare on Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΣΔΕΠ: Απόφαση για τις οικονομικές διεκδικήσεις των πανεπιστημιακών

Κάλεσμα της Ζ. Μακρής σε συνάντηση για την Ειδική Αγωγή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μας έρχονται από τη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία

Τα δροσερά κοκτέιλ έχουν την εποχή τους που δεν είναι άλλη από το καλοκαίρι με τον ήλιο, τη θάλασσα, τα ζεστά βράδια.

Τέσσερα από αυτά είναι τα πλέον εμβληματικά στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Και μας έρχονται από τη Βρετανία, την Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία.

Κάνουμε λοιπόν ένα σύντομο ταξίδι σε κάθε μία από αυτές τις χώρες για να μάθουμε πως δημιουργήθηκαν, αλλά και για να δοκιμάσουμε την αυθεντική συνταγή.

Βρετανία – Pimm’s

bretania_-_pimms.jpg

Το Pimm’s είναι κατ′ ουσίαν Βρετανικό. Ο ΤΖέιμς Πιμ δημιούργησε το ποτό το 1823 ως χωνευτικό, για να συνοδεύει το φαγητό στο μπαρ με θαλασσινά (oyster bar) που διατηρούσε στο Λονδίνο.
Σερβίρεται σε κοντό ποτήρι νερού. Η αρχική συνταγή ήταν ένα μείγμα από τζιν, γλυκό βερμούτ, μπλε κιουρασάο, κεράσια μαρασκίνο και μπίτερς ανακατεμένα με λεμονάδα με ανθρακικό και από πάνω άνθη μπουράντζας. Ο αρχικός συνδυασμός, σύμφωνα με τους ειδικούς στα κοκτέιλ, Ανιστάζια Μίλερ και Τζάρεντ Μπράουν άφηνε στον ουρανίσκο το «άρωμα και την γεύση από το αγγούρι».

«Καθώς τα άνθη της μπουράντζας δεν είναι διαθέσιμα όλο τον χρόνο το pimm’s πήρε την μορφή που ξέρουμε σήμερα με τα φρούτα εποχής να προστίθενται, όπως φράουλες, μέντα και πορτοκάλι».
Η μεγάλη δημοτικότητα του στα τέλη του 1800 οδήγησε στην εμφιάλωση του το 1912.

Υλικά
– 1 σφηνάκι Pimm’s
– 3 σφηνάκια λεμονάδα με ανθρακικό
– Φύλλα μπουράντζας
– Φύλλα μέντας
– Φέτες πορτοκάλι, λεμόνι και φράουλα

Ρίχνουμε το Pimm’s και τη λεμονάδα σε ένα ποτήρι γεμάτο με πάγο. Γαρνίρουμε με φύλλα μπουράντζας και μέντας μαζί με φέτες λεμόνι, πορτοκάλι και φράουλας.

Επειδή τα φύλλα μπουράντζας δεν είναι πάντα διαθέσιμα, αντικαθιστούμε με φέτα από αγγούρι.
Συνοδεύουμε με: Πουτίγκα με σμέουρα, για να υπάρξει η αντίθεση ανάμεσα στην οξύτητα των φρούτων και της γλυκύτητας από την πουτίγκα, προτείνει η Τζέιν Πέιτον από το School of Booze.

Γαλλία – Kir Royale

gallia_-_kir_royale.jpg

Γαλλικό ταμπεραμένο και απλό στυλ.
Χαρακτηρίζεται ως η μητέρα των γαστρονομικών απολαύσεων, ενώ δεν είναι λίγοι όσοι θεωρούν τη Γαλλία «πρωταθλήτρια» και στα αλκοολούχα ποτά. Θα μπορούσαμε να επιλέξουμε από κρασί και παστίς μέχρι σαμπάνια, αλλά εμείς επιλέξαμε το Kir Royale.

Δημιουργήθηκε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο από έναν ιερέα που ονομαζόταν Φέλιξ Κιρ (Félix Kir). Όταν ο Φέλιξ Κιρ έγινε δήμαρχος της Ντιζόν το 1945, ήθελε να προωθήσει δύο από τα τοπικά ποτά της περιοχής: το crème de cassis, ένα γλυκό λικέρ μαύρης σταφίδας και το εξαιρετικά όξινο κρασί Bourgogne aligoté.

«Επειδή το aligoté δεν είναι ένα ποτό που απολαμβάνουν πολλοί και έχει περιορισμένη διαθεσιμότητα εκτός της περιοχής της Ντιζόν, προτιμήθηκε η σαμπάνια», λέει η Ανιστάζια Μίλερ.
Έτσι γεννήθηκε το Kir Royale.

«Φτιάχνουμε το δικό μας crème de cassis στο σπίτι χάρη στους πάρα πολλούς θάμνους φραγκοστάφυλου στον κήπο μας. Και αντί να χρησιμοποιούμε σαμπάνια, προτιμάμε να δώσουμε στο ποτό μια αληθινή γεύση της Ντιζόν ρίχνοντας αντ′ αυτού το Crémant de Bourgogne», λέει ο Τζάρεντ Μπράουν.

Υλικά
– 100 ml Bourgogne Aligoté (or Crémant de Bourgogne)
– 15 ml crème de cassis

Σερβίρουμε σε κολονάτο ποτήρι σαμπάνιας.
Συνοδεύουμε με: Το απολαμβάνουμε ως απεριτίφ πριν από το φαγητό.

Ισπανία – Sangria

ispania_sagkria.jpg

Η λέξη sangria κυριολεκτικά σημαίνει «αιματοχυσία» στα Ισπανικά και τα Πορτογαλικά.
Χρησιμοποιείται περίπου από το 200 π.Χ., όταν οι Ρωμαίοι χρησιμοποίησαν τον όρο για να αναφερθούν σε κόκκινο κρασί και punch κρασιού από την Ισπανία.

«Κανείς δεν είναι πραγματικά σίγουρος ποιος εφηύρε το punch από κόκκινο κρασί πιο γνωστό σήμερα ως Sangria», λέει η Ανιστάζια Μίλερ.

«Αυτό που είναι γνωστό είναι ότι μπορεί να εντοπιστεί ως μέρος διαφόρων ειδών punch, τα οποία εισήχθησαν από την Ασία κατά τη διάρκεια του 1600 και του 1700. Οι Ισπανοί και οι Πορτογάλοι έμποροι ήταν οι πιθανοί δημιουργοί που συνδύασαν τα κόκκινα κρασιά riojas και douros που οι ίδιοι έφτιαχναν με φρούτα της εποχής -πυρηνόκαρπα, μούρα και εσπεριδοειδή, μαζί με κονιάκ ή ρούμι.

«Προτιμάμε ισπανικό πεπαλαιωμένο ρούμι και λίγο ανθρακούχο νερό για να κάνουμε το ποτό λίγο πιο ελαφρύ», προτείνει ο Τζάρεντ Μπράουν.

Υλικά
750 ml rioja
350 ml ισπανικό πεπαλαιωμένο ρούμι ή κονιάκ
Φέτες από πορτοκάλια, λεμόνια, μήλα, βατόμουρα, φράουλες, αχλάδια, δαμάσκηνα

Βάζουμε το ρούμι, το κρασί και τα φρούτα σε μια κανάτα για τουλάχιστον δύο ώρες πριν το σερβίρουμε.
Συνοδεύουμε με: Η Sangria ταιριάζει τέλεια με μια τονοσαλάτα, προτείνει η Τζέιν Πέιτον. «Οι τανίνες στο κρασί διαπερνούν την υφή του τόνου».

Ιταλία – Spritz Veneziano

italia_-_spritz_veneziano.jpg

Το Aperol Spritz είναι μακράν η πιο δημοφιλής διεθνώς εκδοχή αυτού του πασίγνωστου καλοκαιρινού κοκτέιλ, αλλά το Aperol δεν ήταν το πρώτο ποτό που έκανε θραύση στην Ιταλία.

Η τιμή αυτή ανήκει στο ιταλικό πικρό απεριτίφ που ονομάζεται Select.

Δημιουργήθηκε το 1920 στη Βενετία και ήταν ο συνδυασμός αφρώδες οίνου από το Prosecco, στο βόρειο τμήμα της Ιταλίας, μαζί με λίγο ανθρακούχο νερό για να αποκτήσουμε έτσι το αυθεντικό Spritz Veneziano.

«Στην συνέχεια υπήρξαν από μερικές παραλλαγές. Άλλοτε χρησιμοποιούμε Campari ενώ τελευταία η πιο διαδεδομένη χρήση παγκοσμίως, είναι αυτή του Aperol Spritz», εξηγεί η Ανιστάζια Μίλερ.
Αν όμως μπορούμε να βρούμε Select, σίγουρα αξίζει να το προτιμήσουμε από το Aperol.

Υλικά
60 ml Aperol
90 ml prosecco
Λίγο ανθρακούχο νερό

Βάζουμε σε ένα μεγάλο κολονάτο ποτήρι του κρασιού τα υλικά μας και το γεμίζουμε με πάγο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε μια φέτα πορτοκάλι.

Συνοδεύουμε με: Καπνιστό σολομό. «Η πικρίλα του απεριτίφ συνδυάζεται τέλεια με τη λιπαρότητα του ψαριού», λέει η Τζέιν Πέιτον.

ShareTweet
Προηγούμενο άρθρο

Ποιος υπονομεύει τη θρυλική Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Επόμενο άρθρο

Πρώην πράκτορας της CIA αποκαλύπτει: Πληρώσαμε πολλούς για να γίνει ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία

Σχετικά Άρθρα

6 οικονομικά χόμπι για όλη την οικογένεια

6 οικονομικά χόμπι για όλη την οικογένεια

26 Ιανουαρίου, 2025

Μια από τις πιο συχνές ανησυχίες των γονιών είναι ότι δε γνωρίζουν πώς να απασχολήσουν δημιουργικά τα παιδιά τους, όταν...

έγγραφα-μετάθεση-απόσπαση-ανάληψη υπηρεσίας

Μεταθέσεις εκπαιδευτικών: Οι προθεσμίες, οι αιτήσεις, τα κριτήρια

24 Οκτωβρίου, 2024

Η διαδικασία των μεταθέσεων είναι πολύπλοκη και απαιτεί προσοχή από τους ενδιαφερόμενους, προκειμένου να υποβάλουν ορθά τις αιτήσεις τους μέσα...

Πρωτοφανές ξέσπασμα από την αδερφή του Δημήτρη Κόκοτα: «Είναι καραγκιοζιλίκια! Οι γιατροί έκαναν…» (video)

Πρωτοφανές ξέσπασμα από την αδερφή του Δημήτρη Κόκοτα: «Είναι καραγκιοζιλίκια! Οι γιατροί έκαναν…» (video)

30 Σεπτεμβρίου, 2024

Έξαλλη η αδερφή του τραγουδιστή Εν εξάλλω κατάσταση βγήκε και μίλησε η αδερφή του Δημήτρη Κόκοτα, σχετικά με σενάρια που...

Εσπευσμένα στο Υγεία ο Νίκος Μουτσινάς! Νοσηλεύεται μαζί με την Μαρινέλλα

Εσπευσμένα στο Υγεία ο Νίκος Μουτσινάς! Νοσηλεύεται μαζί με την Μαρινέλλα

30 Σεπτεμβρίου, 2024

Ποια η κατάσταση της υγείας του Στο νοσοκομείο οδηγήθηκε εσπευσμένα ο Νίκος Μουτσινάς έπειτα από έντονους πόνους στην κοιλιακοί του...

«Είναι εν ζωή» – Η ανακοίνωση για την κατάσταση υγείας της Μαρινέλλας μετά την κατάρρευση στο Ηρώδειο

«Είναι εν ζωή» – Η ανακοίνωση για την κατάσταση υγείας της Μαρινέλλας μετά την κατάρρευση στο Ηρώδειο

26 Σεπτεμβρίου, 2024

Μαρινέλλα: Οι πρώτες εκτιμήσεις των γιατρών Ευχάριστες είναι οι τελευταίες εξελίξεις με την υγεία της Μαρινέλλας μετά το λιποθυμικό επεισόδιο...

Επόμενο άρθρο

Πρώην πράκτορας της CIA αποκαλύπτει: Πληρώσαμε πολλούς για να γίνει ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία

Πώς μετατρέπουμε τη χωριάτικη σε ένα χορταστικό γεύμα;

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • Alfavita (24.290)
  • Esos (4.554)
  • Fresh Education (1.528)
  • ipaidia (10.690)
  • Lifestyle (981)
  • Viral (454)
  • Webex (12)
  • Αθλητικά (121)
  • Αναπληρωτές – Ωρομίσθιοι (285)
  • Αξιολόγηση εκπαιδευτικών (126)
  • Αποσπάσεις – Μεταθέσεις (20)
  • Απόψεις (133)
  • Βάσεις (84)
  • Γλωσσομάθεια (16)
  • Γονείς (739)
  • Γυμνάσιο (7)
  • Δευτεροβάθμια (788)
  • Δημοτικό (16)
  • Δια Βίου Μάθηση (25)
  • Διορισμοί (40)
  • Ειδήσεις (144)
  • Ειδήσεις (723)
  • Ειδική Αγωγή (51)
  • Εκπαίδευση (2.137)
  • Εκπαιδευτική πολιτική (988)
  • Εκπαιδευτικό Υλικό (12)
  • Εκπαιδευτικοί (1.088)
  • Ελλάδα (6.123)
  • ΕΠΑΛ (8)
  • Επιμόρφωση (64)
  • Εργασία (96)
  • Θέματα Εξετάσεων (36)
  • Θρησκεία (51)
  • Ιδιωτικά (15)
  • Ιδιωτικά (61)
  • Ιδιωτική Εκπαίδευση (23)
  • ΙΕΚ (43)
  • ΙΕΠ (12)
  • Κόσμος (1.166)
  • Λύκειο (6)
  • Μαθητές (685)
  • Μεταθέσεις (35)
  • Μεταπτυχιακά (8)
  • Μηχανογραφικό (38)
  • Νηπιαγωγείο (10)
  • Νομοθεσία (38)
  • Οικονομία (324)
  • Πανελλαδικές (441)
  • Περιβάλλον (145)
  • Πολιτική (469)
  • Πολιτισμός (181)
  • Προβολή (3)
  • Πρωτοβάθμια (552)
  • Ροή (40.980)
  • Σεμινάρια – MOOC (33)
  • Στελέχη Εκπαίδευσης (31)
  • Σύλλογοι – Ομοσπονδίες (228)
  • Συνέδρια – Ημερίδες (57)
  • Συνταξιοδοτικό (41)
  • Συντονιστές (11)
  • Τεχνολογία (218)
  • Τράπεζα θεμάτων (7)
  • Τριτοβάθμια (546)
  • Υγεία (848)
  • Ύλη Εξετάσεων (12)
  • Υπ. Παιδείας (976)
  • Φοιτητές (417)
  • Χρήσιμα (7)
Newspedia.gr

Νέα Ανεξάρτητη σελίδα ειδήσεων για την Εκπαίδευση. Όλα τα νέα για εκπαιδευτικούς, γονείς, φοιτητές και μαθητές. Νομοθεσία, Αποσπάσεις, Μεταθέσεις, Συνταξιοδοτικό και όλες οι κατηγορίες της Παιδείας που σας ενδιαφέρουν.

© 2023 Newspedia.gr.

  • Newspedia.gr
  • Πολιτική cookies
  • Όροι χρήσης
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Κανένα Αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Home 2
  • Newsletter
  • Newspedia.gr – Ειδήσεις για την εκπαίδευση, τους εκπαιδευτικούς, την παιδεία
  • Sample Page
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης – Πολιτική απορρήτου
  • Πολιτική σχετικά με Cookies
  • Πουλιόπουλος Άκης – Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας

© 2023 Newspedia.gr.