Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the jnews-view-counter domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /chroot/home/newspedia/newspedia.gr/html/wp-includes/functions.php on line 6114
Συναγερμός στη Βουλγαρία: Βλάβη σε πυρηνικό αντιδραστήρα- Διακόπηκε η λειτουργία του - Newspedia.gr

Συναγερμός στη Βουλγαρία: Βλάβη σε πυρηνικό αντιδραστήρα- Διακόπηκε η λειτουργία του

Τι αναφέρει ο πυρηνικός σταθμός της Βουλγαρίας για τη ραδιενέργεια

Ο μοναδικός πυρηνικός σταθμός της Βουλγαρίας, ο οποίος παράγει περίπου το ένα τρίτο του ηλεκτρισμού που καταναλώνει η χώρα, διέκοψε σήμερα, Τετάρτη (22/6) τη λειτουργία του ενός από τους δύο αντιδραστήρες του των 1.000 μεγαβάτ, έπειτα από βλάβη στη γεννήτρια, χωρίς να υπάρξει διαρροή ραδιενέργειας, ανακοινώθηκε από τον σταθμό.

Σήμερα στις 06:05 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) διακόπηκε η λειτουργία της μονάδας 5 του πυρηνικού σταθμού του Κοζλοντούι «εξαιτίας κακής λειτουργίας συστήματος» της γεννήτριας «και ενεργοποίησης της ηλεκτρικής προστασίας στο μη πυρηνικό τμήμα» του σταθμού.

Καθησυχάζουν οι Αρχές

Η προστασία έκτακτης ανάγκης ενεργοποιήθηκε, αλλά «δεν υπάρχει καμιά αλλαγή στην κατάσταση της ραδιενέργειας στην εγκατάσταση», ανέφερε ο σταθμός σε ανακοίνωσή του.

Ο δεύτερος αντιδραστήρας του Κοζλοντούι, η «Μονάδα 6», ίδιας ισχύος, εξακολουθεί να βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία, σύμφωνα με τον σταθμό.

Η ημερομηνία, κατά την οποία η Μονάδα 5 θα μπορέσει να επανασυνδεθεί στο ηλεκτρικό δίκτυο, δεν διευκρινίσθηκε. Είχε απενεργοποιηθεί πριν από λιγότερο από ένα μήνα για συντήρηση και τροφοδοσία, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το Κοζλοντούι, ο μοναδικός πυρηνικός σταθμός της Βουλγαρίας, παράγει περίπου το ένα τρίτο του ηλεκτρικού της χώρας χάρη σε δύο αντιδραστήρες που πήραν τη σκυτάλη από τέσσερις μικρούς αντιδραστήρες οι οποίοι έκλεισαν το 2002 και το 2006 ώστε να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Exit mobile version