Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the jnews-view-counter domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /chroot/home/newspedia/newspedia.gr/html/wp-includes/functions.php on line 6114
Σερβία: Πάνω από 200 σχολεία έλαβαν προειδοποίηση για βόμβα, μέσα σε μία ημέρα - Newspedia.gr

Σερβία: Πάνω από 200 σχολεία έλαβαν προειδοποίηση για βόμβα, μέσα σε μία ημέρα

Νέες προειδοποιήσεις για βόμβα σε πάνω από 200 σχολεία του Βελιγραδίου – Οι αποστολείς των μηνυμάτων εντοπίζονται στο εξωτερικό – Για πιέσεις επειδή δεν επέβαλε κυρώσεις στη Ρωσία, κάνει λόγο η πρωθυπουργός

Περισσότερα από 200 σχολεία στο Βελιγράδι δέχθηκαν σήμερα το πρωί Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, 148 σχολεία της Βασικής εκπαίδευσης και 66 σχολεία της Μέσης εκπαίδευσης έλαβαν μηνύματα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που προειδοποιούσαν για βόμβα.

Όλα αυτά τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά αφού, βάσει του ισχύοντος πρωτοκόλλου, κάθε τέτοιου είδους εκλαμβάνεται ως υπαρκτή και απαιτείται να ερευνηθεί ο χώρος από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Ανάλογο φαινόμενο είχαμε και στις 16 Μαΐου, όταν προειδοποιήσεις για βόμβα δέχθηκαν 97 σχολεία του Βελιγραδίου.

Τους τελευταίους τρεις μήνες υπήρξαν περίπου 1.250, νοσοκομεία, κυβερνητικά κτήρια, δημόσιες υπηρεσίες, εμπορικά κέντρα, αλλά και σε γέφυρες. Οι αποστολείς των ηλεκτρονικών μηνυμάτων είναι αδύνατον να εντοπιστούν, αφού η αποστολή των μηνυμάτων γίνεται με κρυπτογράφηση μέσω δικτύων διακομιστών από διάφορες χώρες του κόσμου. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από τις σερβικές αρχές, μόνο οχτώ μηνύματα στάλθηκαν από τη Σερβία και οι αποστολείς συνελήφθησαν ενώ τα άλλα μηνύματα φέρεται να έχουν σταλεί από το εξωτερικό.

Η σερβική αστυνομία ζήτησε την βοήθεια της Ιντερπόλ για να μπορέσει να εντοπίσει τους αποστολείς των απειλητικών μηνυμάτων. Η πρωθυπουργός της Σερβίας ‘Ανα Μπρνάμπιτς δήλωσε πρόσφατα ότι οι προειδοποιήσεις για βόμβα έχουν σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία και κυρίως με το γεγονός ότι η Σερβία δεν επέβαλε κυρώσεις κατά της Ρωσίας. «Πρόκειται για έναν ‘ειδικό πόλεμο’ που γίνεται κατά της Σερβίας.

Είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που δεν επέβαλε κυρώσεις στην Ρωσία και οι πιέσεις από το εξωτερικό γίνονται όλο και πιο έντονες», δήλωσε πριν από δύο εβδομάδες η κ. Μπρνάμπιτς σχολιάζοντας το γεγονός.

Exit mobile version