Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the jnews-view-counter domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /chroot/home/newspedia/newspedia.gr/html/wp-includes/functions.php on line 6114
Προσλήψεις αναπληρωτών: ΠΕ70 το 1/4 του συνόλου - Ο ρόλος των συνταξιοδοτήσεων - Newspedia.gr

Προσλήψεις αναπληρωτών: ΠΕ70 το 1/4 του συνόλου – Ο ρόλος των συνταξιοδοτήσεων

Δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις αναπληρωτών τη φετινή χρονιά – Πόσοι ήταν οι ΠΕ70 που προσλήφθηκαν – Πώς θα επηρεάσουν οι συνταξιοδοτήσεις την επόμενη χρονιά

Για τη λειτουργία της εκπαιδευτικής κοινότητας το σχολικό έτος 2021 – 2022 χρειάστηκαν περίπου 43.000 (Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια, ΕΕΠ-ΕΒΠ), σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει ο . Την ίδια ώρα οι ΠΕ70 που προσλήφθηκαν σε Γενική και Ειδική Αγωγή ανέρχονται σε 10.758 που αντιστοιχεί στο 1/4 του συνόλου.

Όπως τονίζει ο Σύλλογος, ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί, σχεδόν, στο 30% του συνολικού ενεργού εκπαιδευτικού προσωπικού που εργάζεται στα σχολεία.

Για την κάλυψη των αναγκών στην πρωτοβάθμια πραγματοποιήθηκαν 23.371 προσλήψεις (χωρίς να υπολογιστούν οι συνάδελφοι ΕΕΠ-ΕΒΠ).

Με βάση τους αναλυτικούς πίνακες που παραθέτει ο ΠΑΣΑΔ, παρατηρούμε ότι οι ΠΕ70 που προσλήφθηκαν σε Γενική και Ειδική Αγωγή ανέρχονται στους 10.758. Με άλλα λόγια, αποτελούν το 1/4 των συνολικών προσλήψεων.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του ΠΑΣΑΔ, ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω -ιδίως στον κλάδο των δασκάλων– μετά την οριστικοποίηση των φετινών , η οποία θα ολοκληρωθεί εντός του Μαρτίου.

«Η “λύση ανάγκης” του θεσμού της αναπλήρωσης δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί. Η συνέχιση των διορισμών φέτος, αλλά και η καθιέρωσή τους σε ετήσια βάση από εδώ και στο εξής, αποτελεί επιτακτική ανάγκη και βασική μας διεκδίκηση», καταλήγει ο ΠΑΣΑΔ.

Αναλυτικά οι πίνακες με τις προσλήψεις στην τη σχολική χρονιά 2021/22:

Exit mobile version