Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the jnews-view-counter domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /chroot/home/newspedia/newspedia.gr/html/wp-includes/functions.php on line 6114
Πάτρα: «Κομπίνα» σε μεγάλο fast food απέφερε περίπου 200.000 ευρώ - Newspedia.gr

Πάτρα: «Κομπίνα» σε μεγάλο fast food απέφερε περίπου 200.000 ευρώ

Πώς κατάφεραν οι υπεύθυνοι του καταστήματος να βγάλουν τόσα χρήματα – Το «κόλπο» με τις αποδείξεις

Οι που δεν αποδίδονταν στους πελάτες φαίνεται πως είναι το «κλειδί» στην εξιχνίαση της απάτης του fast food στην Πάτρα, καθώς φαίνεται πως ο επιχειρηματίας είχε δώσει εντολή στους υπαλλήλους να ακολουθούν το πλάνο του με την εφαρμογή του οποίου κατάφερε να «τσεπώσει» περίπου 200.000 ευρώ.  

Οι πελάτες δεν ζητούσαν να δουν, πλήρωναν τον ντελιβερά και οι δρόμοι τους χώριζαν κάτι που όπως φαίνεται δεν συνέβη μόνο στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Δεν είχε εκδώσει 20.000 αποδείξεις σε μία διετία

Ένα νέο τρόπο έχουν βρει επιτήδειοι επιχειρηματίες – ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εστίασης για να εισπράττουν από τους πελάτες τους τον ΦΠΑ και να μην τον αποδίδουν στην Εφορία. Ανάμεσά τους και κατάστημα εστίασης στην Πάτρα, το οποίο δεν είχε εκδώσει τη διετία 2018 – 2020, 20.000 αποδείξεις, καθαρής αξίας 160.000€ και ΦΠΑ 31.500€.

Τι «πρόδωσε» την επιχείρηση

Οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) εντόπισαν τρανταχτές περιπτώσεις φοροδιαφυγής, χρησιμοποιώντας ένα ψηφιακό υπερόπλο που έχουν στη διάθεση τους. 

Ειδικότερα οι επιχειρήσεις που εντοπίστηκαν να φοροδιαφεύγουν, φαίνεται πως «ξεχνούσαν» να χρησιμοποιήσουν την για παραγγελίες που λάμβαναν μέσω γνωστών πλατφορμών delivery και παρέδιδαν τα εδέσματα χωρίς απόδειξη.

Οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), έχουν τη δυνατότητα τόσο να υπολογίζουν αρχικά – κατ΄ εκτίμηση – τις παραγγελίες, που γίνονται μέσω delivery, όσο, και στη συνέχεια, να επαληθεύουν και να καταλήγουν στον ακριβή αριθμό αυτών, αλλά και όσων παραδόθηκαν χωρίς να εκδοθεί απόδειξη.

Exit mobile version