Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the jnews-view-counter domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /chroot/home/newspedia/newspedia.gr/html/wp-includes/functions.php on line 6114
Μουσικά – Καλλιτεχνικά σχολεία: Ερωτηματικά για τις μετατάξεις που ανακοίνωσε το ΥΠΑΙΘ - Newspedia.gr

Μουσικά – Καλλιτεχνικά σχολεία: Ερωτηματικά για τις μετατάξεις που ανακοίνωσε το ΥΠΑΙΘ

Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν ότι οι θέσεις δεν δόθηκαν στο σύνολό τους στις μεταθέσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Μουσικής, Καλλιτεχνικών), που πιθανά να επιθυμούσαν μετάθεση σε Μουσικό/Καλλιτεχνικό Σχολείο

Ερωτηματικά γεννάει η πρόσκληση που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας για τις μετατάξεις εκπαιδευτικών από τους κλάδους ΠΕ79 Μουσικής, ΠΕ08 Καλλιτεχνικών και ΠΕ91 Θεατρικής Αγωγής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε κενές θέσεις του ίδιου κλάδου σε Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με την ΕΛΜΕ Πειραιά εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν ότι οι θέσεις δεν δόθηκαν στο σύνολό τους στις μεταθέσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Μουσικής, Καλλιτεχνικών), που πιθανά να επιθυμούσαν μετάθεση σε γεγονός που προκαλεί αδικίες απέναντι στους εκπαιδευτικούς Μουσικής και Καλλιτεχνικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Όπως σημειώνει η ΕΛΜΕ Πειραιά «Είναι άλλο πράγμα θέσεις να δόθηκαν και τελικά να μην καλύφθηκαν με μετάθεση από τη Β/θμια Εκπαίδευση και διαφορετικό ορισμένες θέσεις να εμφανίζονται σε ένα βράδυ, μόνο για μετάταξη από την Α/θμια Εκπαίδευση».

Παράλληλα καλεί το υπουργείο Παιδείας να τοποθετηθεί επίσημα για το συγκεκριμένο ζήτημα που έχει προκύψει. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά

«Με έκπληξη διαπιστώσαμε στην πρόσκληση του ΥΠΑΙΘ για τις μετατάξεις, (“Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για μετατάξεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης και ΕΕΠ-ΕΒΠ σε άλλους εκπαιδευτικούς κλάδους και σε ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., καθώς και εκπ/κών Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης κλάδων ΠΕ79 Μουσικής, ΠΕ08 Καλλιτεχνικών και ΠΕ91 Θεατρικής Αγωγής σε Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία της Δ.Ε. για το σχολικό έτος 2022-2023”), τη δυνατότητα μετάταξης εκπαιδευτικών «από τους κλάδους ΠΕ79 Μουσικής, ΠΕ08 Καλλιτεχνικών και ΠΕ91 Θεατρικής Αγωγής της Α/θμιας Εκπαίδευσης σε κενές θέσεις του ίδιου κλάδου σε Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία της Β/θμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με τη διαδικασία των μεταθέσεων». 

Η δυνατότητα πραγματοποίησης μετάταξης ασφαλώς αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα, για όλους τους εκπαιδευτικούς. 

Ωστόσο, η συγκεκριμένη πρόσκληση εκπαιδευτικών μόνο από την Α/θμια Εκπαίδευση (ΠΕ79 Μουσικής, ΠΕ08 Καλλιτεχνικών και ΠΕ91 Θεατρικής Αγωγής) σε Μουσικά και Καλλιτεχνικά  σχολεία της Β/θμιας δημιουργεί ορισμένα ερωτηματικά.

Και αυτό γιατί οι θέσεις αυτές, σύμφωνα με καταγγελίες συναδέλφων, δεν δόθηκαν στο σύνολό τους (ιδιαίτερα αυτές που αφορούν τα Καλλιτεχνικά Σχολεία) στις μεταθέσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Μουσικής, Καλλιτεχνικών), που πιθανά να επιθυμούσαν μετάθεση σε Μουσικό/Καλλιτεχνικό Σχολείο. Το γεγονός αυτό, εκτός από αδιαφάνεια, γεννά και αδικίες απέναντι στους συναδέλφους Μουσικής και Καλλιτεχνικών της Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Είναι άλλο πράγμα θέσεις να δόθηκαν και τελικά να μην καλύφθηκαν με μετάθεση από τη Β/θμια Εκπαίδευση και διαφορετικό ορισμένες θέσεις να εμφανίζονται σε ένα βράδυ, μόνο για μετάταξη από την Α/θμια Εκπαίδευση.

Αντικειμενικά, και με αυτή την εξέλιξη, αλλά και με το σύνολο της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, στερείται από εκπαιδευτικούς της Β/θμιας Εκπαίδευσης το δικαίωμα να εργαστούν σε   Μουσικό ή Καλλιτεχνικό σχολείο, κατέχοντας οργανική θέση, ενώ αναγκάζονται να περιφέρονται από σχολείο σε σχολείο, προκειμένου να καλύψουν το ωράριό τους.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά ζητά από το ΥΠΑΙΘ να τοποθετηθεί επίσημα για το συγκεκριμένο ζήτημα και να αποκαταστήσει άμεσα την συγκεκριμένη αδικία.»

Exit mobile version