Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the jnews-view-counter domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /chroot/home/newspedia/newspedia.gr/html/wp-includes/functions.php on line 6114
Με κίνητρο τα δίδακτρα, «έκρηξη» αγγλόφωνων προγραμμάτων στα ελληνικά πανεπιστήμια! - Newspedia.gr

Με κίνητρο τα δίδακτρα, «έκρηξη» αγγλόφωνων προγραμμάτων στα ελληνικά πανεπιστήμια!

Τα πρώτα προγράμματα θα ξεκινήσουν τον προσεχή Οκτώβριο και το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, αλλά η εκκίνηση για τα περισσότερα τοποθετείται στο 2023-2024.

Πάνω από 200 ξενόγλωσσα προγράμματα προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών σχεδιάζουν τα ελληνικά ιδρύματα, ζητώντας χρηματοδότηση από δράση του ΕΣΠΑ.

Αυτό ανακοίνωσε χθες ο γενικός γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας Απόστολος Δημητρόπουλος, καταδεικνύοντας τη δυναμική του κύματος εξωστρέφειας που διαπνέει τα ελληνικά πανεπιστήμια.

Τα πρώτα προγράμματα θα ξεκινήσουν τον προσεχή Οκτώβριο και το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, αλλά η εκκίνηση για τα περισσότερα τοποθετείται στο 2023-2024.

Παράλληλα έγινε γνωστό ότι στο πλαίσιο του προγράμματος στρατηγικής συνεργασίας Ηνωμένου Βασιλείου – Ελλάδας στην εκπαίδευση, Πανεπιστήμια των δύο χωρών έχουν αρχίσει απευθείας κατ’ ιδίαν συνομιλίες για τη δημιουργία κοινών προγραμμάτων, τα οποία θα απονέμουν πτυχία με τη σφραγίδα των δύο ΑΕΙ. Εξ αυτών, τα περισσότερα είναι μεταπτυχιακά. Τα αγγλόφωνα προγράμματα θα απευθύνονται τόσο σε Ελληνες όσο και σε ενδιαφερομένους βαλκανικών χωρών, της Μεσογείου αλλά και χωρών όπως η Κίνα, η Ινδία, το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές.

«Στην πράξη, όλοι οι φοιτητές, Ελληνες και διεθνείς, θα παίρνουν πτυχία που θα έχουν απονεμηθεί από κοινού από τα ελληνικά και τα βρετανικά πανεπιστήμια που συμμετέχουν στη συνεργασία. Το γεγονός αυτό, μετά το Brexit, το οποίο ανέβασε κατά πολύ το κόστος των διδάκτρων για τους Ευρωπαίους φοιτητές, αποτελεί σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τα ελληνικά πανεπιστήμια, καθώς θα μπορούν να απονείμουν τίτλους σπουδών με “βρετανική σφραγίδα”, αλλά αρκετά χαμηλότερο κόστος διδάκτρων και διαβίωσης», ανέφερε, μιλώντας χθες στην «Καθημερινή», ο αναπληρωτής καθηγητής του Χαροκόπειου Παν. Αθηνών και επιστημονικός υπεύθυνος της δράσης «Study in Greece», Χρήστος Μιχαλακέλης, ο οποίος μετείχε στο συνέδριο.

Exit mobile version