Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the jnews-view-counter domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /chroot/home/newspedia/newspedia.gr/html/wp-includes/functions.php on line 6114
Μακαρόνια: Τα 8 λάθη που κάνουμε στην μαγειρική - Newspedia.gr

Μακαρόνια: Τα 8 λάθη που κάνουμε στην μαγειρική

Ποια είναι τα 8 λάθη που κάνουμε όταν μαγειρεύουμε μακαρόνια

Υπάρχουν μύθοι για τις συνταγές κάθε φαγητού που δεν βασίζονται στην πραγματικότητα και μάλιστα μπορεί να έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα. Όταν τα «έρχονται στο τραπέζι», οι μύθοι είναι πολλοί και οι τακτικές, τελικά, λανθασμένες. 

Ένας από τους μύθους για το σωστό μαγείρεμα, που δεν ισχύουν σύμφωνα με τους σεφ, είναι το «πετάξτε ένα μακαρόνι στον τοίχο κι αν κολλήσει είναι έτοιμα. Η αλήθεια όμως είναι, πως τόσο τα παραβρασμένα αλλά και το λίγο Αυτό οφείλεται στο άμυλο που δημιουργεί μια κολλώδη ουσία γύρω από το μακαρόνι.

Δεύτερος μύθος είναι πως αν βάλετε αλάτι στο νερό τότε θα βράσει γρηγορότερα. Για την ακρίβεια αυτό μπορεί να έχει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα καθώς το αλάτι αυξάνει το σημείο βρασμού του νερού.

Ένας ακόμη μύθος είναι πως αν τα ξεπλύνετε με κρύο νερό τότε δεν θα κολλάνε μεταξύ τους. Εκτός και αν θέλετε να τα κρυώστε πιο γρήγορα για να τα βάλετε σε σαλάτα, τότε καλό θα είναι να μην τα ξεπλένετε γιατί φεύγει το άμυλο και χαλάει η μεταξένια υφή τους.

Πολλές συνταγές συμβουλεύουν να βάλετε λάδι στο νερό που βράζουν τα για να μην κολλάνε μεταξύ τους. Η αλήθεια όμως είναι πως απλά θα σπαταλήσετε το λάδι σας. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε για να μην κολλήσουν είναι να τα ανακατέψτε καλά.

Ποια είναι τα λάθη που κάνουμε συχνά

Το πόσο γρήγορα θα βράσουν εξαρτάται από το πάχος τους και όχι το μάκρος, άρα το μόνο που θα καταφέρετε είναι να τα κάνετε λίγο κοντύτερα.

Για την ακρίβεια ιδανικό είναι να τα βράζουμε μόνο για δυο λεπτά και μετά να τα αφήσουμε να μαγειρευτούν εκτός φωτιάς.

Το μόνο κακό που μπορεί να δημιουργήσει το καπάκι, είναι να ξεχειλίσει το νερό. Η υφή και η γεύση των ζυμαρικών σας δεν θα αλλάξει καθόλου.

Αν η σάλτσα σας είναι αρκετά υγρή τότε δεν είναι ανάγκη να τα βράσετε καθόλου, καθώς θα βράσουν μαζί με την σάλτσα στον φούρνο.

Λίγο από το νερό που έβραζαν τα μακαρόνια σας δεν θα χαλάσει την σάλτσα, το αντίθετο μάλιστα.

Το σχήμα του ζυμαρικού δείχνει και το πόσο νερό θα απορροφήσει στο βράσιμο. Μεγαλύτερη η επιφάνεια, μεγαλύτερη απορρόφηση νερού.

Κάποια ζυμαρικά είναι νοστιμότερα όταν τα βράζετε φρέσκα, όχι όλα όμως. Έχει να κάνει με το πιάτο που θα φτιάξετε.

Αν και το αλατισμένο νερό είναι ο συνηθέστερος τρόπος για να βράσετε τα μακαρόνια σας, δεν σημαίνει ότι είναι και ο μόνος. Δοκιμάστε μια φορά να τα βράσετε σε κόκκινο κρασί.

Exit mobile version