Η ιατροδικαστική έκθεση αλλά και η έρευνα της αστυνομίας αποκάλυψαν πως συνέβη η τραγική κατάληξη
Ένοικοι της πολυκατοικίας ειδοποίησαν την Αστυνομία, λόγω της έντονης δυσοσμίας από το διαμέρισμα των ηλικιωμένων. Η αστυνομία με τη βοήθεια κλειδαρά μπήκε στο διαμέρισμα, όπου εντόπισε τη σορό του 90χρονου στο χολ μεταξύ υπνοδωματίου και σαλονιού και της 90χρονης στο μπάνιο.
Ο 91χρονος εκτιμάται ότι απεβίωσε πριν από περίπου 7-8 ημέρες από θερμοπληξία.
Ο κλιματισμός στο διαμέρισμα της οδού Γεωργίου Κεδρηνού δεν λειτουργούσε και πιθανότατα – τις ημέρες που ο υδράργυρος χτυπούσε κόκκινο – και ο ηλικιωμένος και κατέληξε.
Γι’ αυτό και βρέθηκε γυμνός στο χολ του σπιτιού, ενώ οι μώλωπες που φέρεται να είχε στο σώμα πιθανότατα προήλθαν από την πτώση του.
Σε σχέση με τον θάνατο της 90χρονης, εκτιμάται ότι προήλθε πριν από περίπου 24 ώρες, κάτι που σημαίνει για αρκετά 24ωρα ζούσε μαζί με τον νεκρό σύζυγο της χωρίς να μπορεί να κάνει κάτι ούτε γι’ αυτόν, ούτε για την ίδια.
Όταν ο 91χρονος έφυγε από τη ζωή, η σύζυγός του ήταν αδύνατο να αυτοεξυπηρετηθεί καθώς έπασχε από σοβαρά προβλήματα υγείας.
Η γυναίκα δεν μπορούσε να σιτιστεί, αφυδατώθηκε και πέθανε από ασιτία.