Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the jnews-view-counter domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /chroot/home/newspedia/newspedia.gr/html/wp-includes/functions.php on line 6114
Κορονοϊός: Πότε πρέπει να πάνε για επανεξέταση όσοι νόσησαν - Newspedia.gr

Κορονοϊός: Πότε πρέπει να πάνε για επανεξέταση όσοι νόσησαν

Ανάλογα με τη σοβαρότητα της νόσησης ο κατάλληλος χρόνος επανεξέτασης – Τι κάνουμε στην περίπτωση του long Covid

Διευκρινίσεις σχετικά με το χρονικό διάστημα στο οποίο όσοι ασθένησαν με θα πρέπει να επανεξεταστούν έδωσε η καθηγήτρια Παθολογίας του ΕΚΠΑ, Αναστασία Αντωνιάδου κατά την εκδήλωση για την ενημέρωση σχετικά με την covid-19 που πραγματοποίησε τη Δευτέρα (21/03) η ιατρική σχολή του Πανεπιστήμιου Αθηνών.

6 εβδομάδες μετά τη νόσηση για τους βαριά νοσούντες

Σύμφωνα με την κυρία Αντωνιάδου όσοι έχουν περάσει κορονοϊό και νόσησαν σοβαρά νοσηλευόμενοι σε νοσοκομείο θα πρέπει να ξεκινούν τις διαδικασίες επανεξέτασης το αργότερο έξι εβδομάδες μετά τη νόσησή τους.

Έως 3 μήνες μετά την ήπια νόσηση

Αντίθετα όσοι νόσησαν ήπια στο σπίτι τους η ίδια διαδικασία σύμφωνα με την καθηγήτρια του ΕΚΠΑ θα πρέπει να ξεκινά το αργότερο

Τι γίνεται με τον long Covid

Παράλληλα στην εκδήλωση τονίστηκε πως και εξακολουθεί να έχει συμπτώματα τέσσερις εβδομάδες μετά ή επανεμφανίζει συμπτώματα που είχαν υποχωρήσει ή εμφανίζει νέα συμπτώματα θα πρέπει να απευθύνεται σε ειδικό κέντρο και δεν θα πρέπει να λαμβάνει μόνος του φαρμακευτική αγωγή.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, η κυρία Αντωνιάδου τόνισε ότι ο έλεγχος της κατάστασης των ασθενών που έχουν περάσει κορονοϊό θα πρέπει να γίνεται στα ειδικά ιατρεία long Covid που έχουν αναπτυχθεί σε αρκετά νοσοκομεία. «Η εμπειρία μας από το Αττικόν είναι ότι ένας στους δύο ασθενείς με σοβαρή covid, τρεις μήνες μετά τη νόσηση εξακολουθεί να έχει συμπτώματα. Το 20% δεν έχει επιστρέψει στην εργασία του λόγω των συμπτωμάτων» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Αντωνιάδου.

Exit mobile version