ΓΣΕΕ: Το 71% των εργαζομένων έχει οδηγηθεί σε “κόφτη” βασικών ειδών διατροφής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το 71% των εργαζομένων ιδιωτικού τομέα δηλώνει ότι έχει οδηγηθεί σε περιορισμό δαπανών για βασικά αγαθά διατροφής.

Η ΓΣΕΕ και το Ινστιτούτο Εργασίας δημοσιοποίησαν τα αποτελέσματα ειδικής θεματικής έρευνας κοινής γνώμης, που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία Alco, και απευθύνθηκε σε εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα, για την καταγραφή-μέτρηση και συγκριτική αποτίμηση δεικτών κλίματος αναφορικά με την εξέλιξη των αμοιβών, την ασφάλεια της θέσης εργασίας τους και τον χρόνο εργασίας.

Στην παρούσα έρευνα καταγράφονται των εργαζομένων και στη μείωση της κατανάλωσης βασικών ειδών διατροφής.

Επιπτώσεις

Σοβαρά είναι τα προβλήματα για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Πιο συγκεκριμένα:

Αναγκαίες παρεμβάσεις

Όπως αναφέρει η ΓΣΕΕ, είναι αναγκαίο να υλοποιηθεί άμεσα ένα μείγμα παρεμβάσεων έτσι ώστε και κυρίως των χαμηλότερα αμειβόμενων. Η ελληνική οικονομία και κοινωνία μετά από πολυετή λιτότητα βρίσκεται μπροστά σε ένα νέο κύμα ακρίβειας και ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά και η στασιμότητας των εισοδημάτων απειλεί την αγοραστική δύναμη πολλών νοικοκυριών και κοινωνικών ομάδων.

Για τους λόγους αυτούς επιβάλλονται μεταξύ άλλων παρεμβάσεις όπως:

Exit mobile version