Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the jnews-view-counter domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /chroot/home/newspedia/newspedia.gr/html/wp-includes/functions.php on line 6114
Γρίπη των πτηνών: Πρώτο κρούσμα του στελέχους H3N8 σε άνθρωπο - Newspedia.gr

Γρίπη των πτηνών: Πρώτο κρούσμα του στελέχους H3N8 σε άνθρωπο

Πού εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα της γρίπης των πτηνών

Το πρώτο κρούσμα από το στέλεχος Η3Ν8 κατέγραψε η Κίνα, σύμφωνα με ανακοινώσεις της υγειονομικής αρχής της χώρας.

Κίνα: Τι λένε οι αρχές για το πρώτο κρούσμα

Οι κινεζικές αρχές υποστηρίζουν ότι ο κίνδυνος εξάπλωσής της μεταξύ των ανθρώπων είναι χαμηλός. Ένα τετράχρονο αγόρι από την κεντρική επαρχία Χενάν διαγνώστηκε ότι είχε μολυνθεί από την παραλλαγή αυτή αφού παρουσίασε πυρετό και άλλα συμπτώματα στις 5 Απριλίου, όπως αναφέρει το Reuters.

Καμία στενή επαφή δεν είχε μολυνθεί από τον ιό, επισήμανε σε ανακοίνωσή της η Εθνική Επιτροπή Υγείας. Το παιδί είχε έρθει σε επαφή με κοτόπουλα και κοράκια που εκτρέφονταν στο σπίτι του, συμπλήρωσε.

Η παραλλαγή H3N8 έχει προηγουμένως ανιχνευθεί αλλού στον κόσμο σε άλογα, σκύλους, πτηνά και φώκιες, αλλά δεν έχουν αναφερθεί κρούσματα του H3N8 σε ανθρώπους, ανέφερε το NHC.

Η αυξανόμενη επιτήρηση της γρίπης των πτηνών στους ανθρώπους σημαίνει επίσης ότι εντοπίζονται περισσότερες λοιμώξεις.

Τα στελέχη H5N1 και H7N9 , που ανιχνεύθηκαν το 1997 και το 2013, αντίστοιχα, ήταν υπεύθυνα για τα περισσότερα κρούσματα ανθρώπινης ασθένειας από τη γρίπη των πτηνών, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου Ασθενειών των ΗΠΑ.

Οι ανθρώπινες λοιμώξεις από ζωονοσογόνες ή ζωικές γρίπες «αποκτώνται κυρίως μέσω της άμεσης επαφής με μολυσμένα ζώα ή μολυσμένο περιβάλλον, αλλά δεν οδηγούν σε αποτελεσματική μετάδοση των ιών αυτών μεταξύ των ανθρώπων», τονίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Το 2012, ο H3N8 ενοχοποιήθηκε για το θάνατο περισσότερων από 160 φώκιες στα ανοικτά των βορειοανατολικών ακτών των Ηνωμένων Πολιτειών, αφού προκάλεσε θανατηφόρα πνευμονία στα ζώα.

Π

 που μοριοδοτεί και στους δύο πίνακες

Exit mobile version