«Να μην υποβαθμιστούν τα σχολεία μας» ζητούν οι γονείς στην Κρήτη – Μαθητές διαφορετικών τάξεων στριμώχνονται στα ίδια τμήματα
Κατά της υποβάθμισης των ειδικότερα των περιοχών Καντάνου και Σκινέ-Φουρνέ, στρέφονται οι γονείς. Σύμφωνα με τις καταγγελίες τους, καλούνται μαθητές διαφορετικών τάξεων να φοιτήσουν στο ίδιο τμήμα, δίχως να λαμβάνονται υπόψη οι διαφορετικές και ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε παιδιού.
Οι γονείς υποστηρίζουν πως τα παιδιά αντιμετωπίζονται ως αριθμοί και αναγκάζονται να στριμώχνονται σε λίγα τετραγωνικά, δημιουργώντας τμήματα με περισσότερους από 22 μαθητές. Να σημειωθεί πως υπάρχουν παιδιά τα οποία χρήζουν παράλληλης στήριξης, με τα εν λόγω να αδυνατούν να υποστηρίξουν ακόμη και τα Τμήματα Ένταξης.
Το παραπάνω έχει σαν αποτέλεσμα να επηρεάσει αρνητικά το μορφωτικό και εκπαιδευτικό επίπεδο των μαθητών, ενώ στο μέλλον θα οδηγήσει στο κλείσιμο των σχολείων, οδηγώντας τις περιοχές της περιφέρειας σε μαρασμό.
Επιπροσθέτως θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην αύξηση των κρουσμάτων, αφού το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων μερίμνησε να μην λάβει κανένα μέτρο κατά της πανδημίας τη φετινή χρονιά.
Οι γονείς με ψήφισμά τους, ζητούν να παρθεί πίσω η απόφαση για την υποβάθμιση των σχολείων, τόσο στην Κάντανο και τον Σκινέ-Φουρνέ, όσο και σε όλα τα σχολεία της Κρήτης.
Αναλυτικότερα, το ψήφισμα υπογράφουν η Ένωση Γονέων Δ. Χανίων, η Ένωση Γονέων Δ. Κισσάμου, η Ένωση Γονέων Δ. Αποκόρωνα, ο Σύλλογος Γονέων Δ.Σ. Καντάνου, οι Εκπρόσωποι Γονέων Δ.Σ. Σκινέ-Φουρνέ, ο Σύλλογος Γονέων Δ.Σ. Κουντούρας και ο Σύλλογος Γονέων Δ.Σ. Ροδοβανίου.
Παράλληλα, θα πραγματοποιήσουν πορεία στο κέντρο της πόλης των , την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, στις 18:30μμ στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.