Τι μπορεί να προκαλέσει στην υγεία μας η κατανάλωση fast food
Όπως έχει εξελιχθεί η καθημερινότητα των περισσότερων ανθρώπων γύρω μας, δεν προλαβαίνουν να μαγειρέψουν. Για το λόγο αυτό επιλέγουν να αγοράσουν κάτι από από έξω, το γνωστό σε όλους
Μπορεί να αποτελεί μια εύκολη και γρήγορη λύση, είναι όμως γνωστό ότι τις περισσότερες φορές το αποτελεί τροφή πολύ κατεργασμένη, με μεγάλες ποσότητες υδατανθράκων, σακχάρων, ανθυγιεινών λιπαρών και αλατιού.
Παράλληλα το πρόχειρο φαγητό περιέχει πολλούς υδατάνθρακες και κατ’ επέκταση πολλές θερμίδες. Όταν κάποιος προσλαμβάνει μεγάλη ποσότητα υδατανθράκων, προκαλείται απότομη αύξηση στο σάκχαρο. Συχνές απότομες αυξήσεις μπορεί να αποτελέσουν παράγοντα που συμβάλλει στην αντίσταση στην ινσουλίνη και στον διαβήτη τύπου 2.
Τι μας κρύβουν οι υπάλληλοι των fast foods
- Ένα μπιφτέκι μπορεί να περιέχει κρέας από 100 αγελάδες
- Οι γραμμές πάνω στο μπιφτέκι σου είναι ψεύτικες.
- Τα παιδικά γεύματα έχουν περισσότερη ζάχαρη και λιπαρά.
- Οι περισσότερες σαλάτες έχουν τις ίδιες θερμίδες με τα μπέργκερς.
- Ένα milkshake μπορεί να περιέχει μέχρι και 59 χημικά στοιχεία.
Δείτε περισσότερα στο βίντεο