Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the jnews-view-counter domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /chroot/home/newspedia/newspedia.gr/html/wp-includes/functions.php on line 6114
Αναπληρωτές Δευτεροβάθμιας: Να μην ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά με ελλείψεις εκπαιδευτικών - Newspedia.gr

Αναπληρωτές Δευτεροβάθμιας: Να μην ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά με ελλείψεις εκπαιδευτικών

Να μην ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά με σοβαρά ελλείματα εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καλεί η ΠΕΑΔ

Να μην ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά με σοβαρά ελλείματα εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καλεί η Πανελλήνια Ένωση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Ε.Α.Δ.). 

«Το σύνολο των εκπαιδευτικών της αναμένει τους επικείμενους διορισμούς και προσδοκεί το νούμερο και η κατανομή να δικαιώσει και να ανταμείψει τους κόπους που έχουν καταβάλει τα τελευταία έτη» σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΠΕΑΔ. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΕΑΔ

«Το σύνολο των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναμένει τους επικείμενους διορισμούς και προσδοκεί το νούμερο και η κατανομή να δικαιώσει και να ανταμείψει τους κόπους που έχουν καταβάλει τα τελευταία έτη. 

Η καλεί την υπουργό να αναγνωρίσει ότι η δευτεροβάθμια εκπαίδευση υπηρετεί με υψηλές εκπαιδευτικές προδιαγραφές το σύνολο του μαθητικού πληθυσμού που προετοιμάζεται για την τράπεζα θεμάτων (τον επόμενο χρόνο θα υπάρξει τράπεζα θεμάτων και στην Γ Λυκείου ) και για τις πανελλαδικές εξετάσεις. 

Άλλωστε η παρατεταμένη οικονομική κρίση στην χώρα μας είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα έντονο δημογραφικό πρόβλημα το οποίο εξελίσσεται σε βραδυφλεγή βόμβα. Το γεγονός αυτό αποτύπωσε και η υπουργός σε πρόσφατη δήλωσή της καθώς υπογράμμισε ότι ο μαθητικός πληθυσμός της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης τη δεδομένη στιγμή υπόκειται σε μείωση της τάξης του 16,5 έως 17 %.

Θα ήταν λοιπόν εσφαλμένη πολιτική κίνηση να ξεκινήσει η επόμενη χρονιά με σοβαρά ελλείματα εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, γεγονός που θα οδηγήσει σε κρίση τους θεσμούς της εκπαίδευσης και της ευρύτερης κοινωνίας». 

Exit mobile version