Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the jnews-view-counter domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /chroot/home/newspedia/newspedia.gr/html/wp-includes/functions.php on line 6114
Έρευνα του ΔΠΘ: Πώς ήταν οι προϊστορικοί Έλληνες στην όψη (Video) - Newspedia.gr

Έρευνα του ΔΠΘ: Πώς ήταν οι προϊστορικοί Έλληνες στην όψη (Video)

Πώς ήταν οι Έλληνες του παρελθόντος μέσα από το DNA τους

Αποκαλύπτονται στοιχεία για τους, σύμφωνα με έρευνα από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο.

Η έρευνα δίνει απαντήσεις στο πώς έμοιαζαν οι Έλληνες 11.000 χρόνια πριν, πώς ήταν η όψη τους, τα χαρακτηριστικά τους, το ύψος τους, αλλά και τι θα συνέβαινε αν νοσούσαν τότε από κορονοϊό.

Τα χαρακτηριστικά τους

Οι επιστήμονες άντλησαν τις πληροφορίες τους από υλικό που προήλθε από σκελετούς που φυλάσσονται σε μουσεία αλλά και από συστηματικές ανασκαφές. Τα ευρήματα των επιστημόνων μέσω της ανάλυσης του αρχαίου DNA προσδιόρισαν επίσης το χρώμα των ματιών και του δέρματος αλλά και την προδιάθεση για ασθένειες όπως το πάρκισον.

Όπως έδειξε η έρευνα από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, είχαν σκούρα επιδερμίδα και χρώμα ματιών, ύψος περίπου 1,57 και τρέφονταν κατά κύριο λόγο με κρέας. Μάλιστα, οι περισσότεροι αν νοσούσαν από κορονοϊό θα το περνούσαν βαριά.

Για τα συγκεκριμένα συμπεράσματα που αφορούν στα χαρακτηριστικά που είχαν οι Έλληνες από τη μεσολιθική έως τη βυζαντινή περίοδο, συνεργάστηκαν επιστήμονες από την Ελλάδα και την Γερμανία στο πλαίσιο του προγράμματος BioMuse.

Διαδραστικός τρόπος μάθησης στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα ευρήματα είναι διαθέσιμα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης όπου οι επισκέπτες μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες και με διαδραστικό τρόπο.

Η έκθεση θα είναι διαθέσιμη έως την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022, ενώ οι βιογραφίες των 10 ανθρώπων είναι διαθέσιμες και στην ιστοσελίδα biomuse.eu.

 που μοριοδοτεί και στους δύο πίνακες

Exit mobile version