Newspedia.gr | Ειδήσεις, νέα για την εκπαίδευση, τους εκπαιδευτικούς, το σχολείο, την Παιδεία
Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022
  • Σύνδεση
  • Εκπαίδευση
    • Πρωτοβάθμια
    • Δευτεροβάθμια
    • Τριτοβάθμια
    • Ειδική Αγωγή
    • Ξένες Γλώσσες
    • Συντονιστές
    • Ιδιωτική Εκπαίδευση
    • Μαθητές
    • Φοιτητές
  • Εκπαιδευτικοί
    • Αναπληρωτές – Ωρομίσθιοι
    • Μεταθέσεις
    • Αξιολόγηση εκπαιδευτικών
    • Συνταξιοδοτικό
  • Απόψεις
  • Παιδεία & Πολιτική
    • Σύλλογοι – Ομοσπονδίες
  • Δια Βίου Μάθηση
    • Επιμόρφωση
    • Γλωσσομάθεια
    • Ιδιωτικά
    • ΙΕΚ
    • Συνέδρια – Ημερίδες
  • Πανελλαδικές
    • Βάσεις
    • Θέματα Εξετάσεων
    • Μηχανογραφικό
    • Ύλη Εξετάσεων
    • Τράπεζα θεμάτων
  • Υπ. Παιδείας
    • Νομοθεσία
  • Ειδήσεις
    • Ελλάδα
    • Κόσμος
    • Πολιτική
    • Πολιτισμός
    • Οικονομία
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
    • Αθλητικά
Κανένα Αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Εκπαίδευση
    • Πρωτοβάθμια
    • Δευτεροβάθμια
    • Τριτοβάθμια
    • Ειδική Αγωγή
    • Ξένες Γλώσσες
    • Συντονιστές
    • Ιδιωτική Εκπαίδευση
    • Μαθητές
    • Φοιτητές
  • Εκπαιδευτικοί
    • Αναπληρωτές – Ωρομίσθιοι
    • Μεταθέσεις
    • Αξιολόγηση εκπαιδευτικών
    • Συνταξιοδοτικό
  • Απόψεις
  • Παιδεία & Πολιτική
    • Σύλλογοι – Ομοσπονδίες
  • Δια Βίου Μάθηση
    • Επιμόρφωση
    • Γλωσσομάθεια
    • Ιδιωτικά
    • ΙΕΚ
    • Συνέδρια – Ημερίδες
  • Πανελλαδικές
    • Βάσεις
    • Θέματα Εξετάσεων
    • Μηχανογραφικό
    • Ύλη Εξετάσεων
    • Τράπεζα θεμάτων
  • Υπ. Παιδείας
    • Νομοθεσία
  • Ειδήσεις
    • Ελλάδα
    • Κόσμος
    • Πολιτική
    • Πολιτισμός
    • Οικονομία
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
    • Αθλητικά
Κανένα Αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Newspedia.gr | Ειδήσεις, νέα για την εκπαίδευση, τους εκπαιδευτικούς, το σχολείο, την Παιδεία
Κανένα Αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

«Όχι» στη μετατροπή του ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου σε πρότυπο – Κινητοποίηση από την ΕΛΜΕ Χανίων

4 Μαΐου, 2022
Σε Alfavita, Ροή
0
SHARES
Share on FacebookShare on Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μετρό: Μείωση στην τιμή των εισιτηρίων ζητά το σωματείο εργαζομένων

Αμερικανίδα υπουργός Παιδείας προς Ν. Κεραμέως: Θα συνδράμω στην εμβάθυνση και διεύρυνση σχέσεων συνεργασίας μεταξύ ΑΕΙ των δύο χωρών

«Όχι» στη μετατροπή του ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου σε πρότυπο λέει η ΕΛΜΕ Χανίων – «Ποιοι είναι οι στόχοι ίδρυσης των προτύπων ΕΠΑΛ»

Σειρά δράσεων ενημέρωσης, αλλά και κινητοποίηση, διοργανώνει η ΕΛΜΕ Χανίων ενάντια στην ίδρυση ΕΠΑΛ στην περιοχή, εκφράζοντας παράλληλα στήριξη στις αποφάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων .

Συγκεκριμένα, η ΕΛΜΕ προχωρά σε συνέντευξη τύπου την Παρασκευή στις 12 και καλεί σε κινητοποίηση και αποκλεισμό της ΔΔΕ Χανίων την Παρασκευή, την ίδια ημέρα στις 12:30μ.μ.

Για το λόγο αυτό κηρύσσει δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας (1 ή 2 ώρες ανάλογα με το πρόγραμμα του κάθε συναδέλφου) από τις 12 ως τη λήξη του ωραρίου. 

Παράλληλα, καλεί νέα κοινή σύσκεψη της εκπαιδευτικής κοινότητας του ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου και της ΕΛΜΕ την ερχόμενη εβδομάδα.

Η ανακοίνωση της :

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων δηλώνει την κατηγορηματική του αντίθεση στην ίδρυση του προτύπου , εκφράζει την πλήρη στήριξη του στις αποφάσεις του ΣΔ του ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου και συνολικά στην εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου, τους μαθητές και τους γονείς και καλούμε σε κοινή προσπάθεια και αγώνα για να ανατραπεί και αυτή η αντιεκπαιδευτική επιλογή της κυβέρνησης.

Το newspedia.gr μεγαλώνει!

Κάνε Like στη σελίδα μας

Με την γνωστή πάγια τακτική της η ΔΔΕ Χανίων ανακοίνωσε μέσω του διαδικτύου την επιλογή του ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου ως πρότυπου. Την τελευταία κυριολεκτικά ημέρα πριν τις διακοπές του Πάσχα, ο προϊστάμενος της ΔΔΕ Χανίων με συνοπτικές και εντελώς προσχηματικές διαδικασίες «ενημέρωσε» το ΣΔ του ΕΠΑΛ για τα δήθεν πλεονεκτήματα.  Από κοντά και ο πρώην Υφυπουργός παιδείας να δηλώνει την πρόθεση του να  παρέμβει  για να προικοδοτήσει το νέο ΕΠΑΛ με 1 εκ ευρώ, για τα υπόλοιπα βέβαια ΕΠΑΛ δεν ειπώθηκε κουβέντα.…

Έχει γίνει πλέον κανονικότητα οι επιλογές του Υπουργείου να υλοποιούνται χωρίς να κρατούν ούτε τα προσχήματα, στο πόδι, άρον – άρον και να ιδρυθεί το πρότυπο ΕΠΑΛ, χωρίς ενημέρωση και σε πλήρη αντίθεση με τις αποφάσεις όλων των ΣΔ των ΕΠΑΛ της πόλης, τις πραγματικές ανάγκες των μαθητών. Η ιστορία της «αριστείας» επαναλαμβάνεται αυτή τη φορά ως φάρσα ,όπως ακριβώς έγινε  και με το πειραματικό Γυμνάσιο Χανίων. Παρά την καθολική αντίδραση της εκπαιδευτικής κοινότητας  και της ΕΛΜΕ  Χανίων ο προϊστάμενος της ΔΔΕ Χανίων ως κομματάρχης παλιάς κοπής εκπλήρωσε την αποστολή του. Η δημοκρατία πραγματικά ξεχειλίζει…

Ποιοι είναι οι στόχοι ίδρυσης των προτύπων ΕΠΑΛ

Η Επαγγελματική εκπαίδευση βρίσκεται χρόνια τώρα στο μάτι του κυκλώνα. Όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά και οι υπουργοί έβαλαν το δικό τους λιθαράκι για την διάλυση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και μετατροπής της σε κατάρτιση, με κυρίαρχη την επιβολή των δεξιοτήτων σε βάρος της θεωρητικής γνώσης και της συνολικής παιδείας.

Ως βασικός στόχος τους ορίζεται η «διάχυση» και καλλιέργεια «βέλτιστων πρακτικών» στο εκπαιδευτικό σύστημα, ενώ ειδικότερα τα Πρότυπα σχολεία προορίζονται για «φάροι αριστείας». Αυτές οι δήθεν «καλές πρακτικές» εφαρμόστηκαν σε διάφορες χώρες με οδυνηρά αποτελέσματα για τα εκπαιδευτικά συστήματα.

Την στιγμή που συνολικά στην Εκπαίδευση  και ειδικά στην Επαγγελματική, βιώνουμε τη σταθερή πολιτική διάλυσης του δημόσιου σχολείου και το μετασχηματισμό του σε σχολείο της αγοράς, των επιχειρήσεων και της  κερδοφορίας, το υπουργείο προχωρά ακόμη  ένα βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση με την ίδρυση των προτύπων, της κυριαρχίας των «δεξιοτήτων», με τη μορφή της «ψηφιακής δεξιότητας» και των έτοιμων εκπαιδευτικών πακέτων προς κατανάλωση αντί της στέρεας, ουσιαστικής, καθολικής γνώσης. Το μοντέλο των προτύπων προωθεί την πλήρη προσαρμογή της εκπαίδευσης στην αγορά, τα ιδιοτελή συμφέροντα των επιχειρηματιών και την υπαγωγή της στο κέρδος. Οι νόμοι της  αγοράς καθορίζονται ως το απόλυτο κριτήριο της όποιας εκπαιδευτικής διαδικασίας απομείνει από τα πρότυπα.

Καθόλου τυχαία η περιφερειακή επιτροπή που εποπτεύει και καθορίζει σε τελική ανάλυση την λειτουργία, το περιεχόμενο των σπουδών, τους τομείς και τις ειδικότητες που θα λειτουργούν ή θα καταργηθούν, αποτελείται  από τους εκπροσώπους των ξενοδόχων, των εμπόρων και της περιφέρειας Κρήτης και φυσικά εκπροσώπους της ΓΣΕΕ στα πλαίσια του «κοινωνικού εταιρισμού». 

Η ίδρυση των Προτύπων οξύνει ακόμα παραπέρα τις υπαρκτές ταξικές ανισότητες στην εκπαίδευση. Ειδικά αυτήν την περίοδο στα σχολεία ΓΕΛ-ΕΠΑΛ  δίνεται πραγματική μάχη για να ολοκληρωθεί η ύλη ώστε να προετοιμαστούν οι μαθητές στις πολλαπλές εξεταστικές διαδικασίες χωρίς τέλος.

Στην εποχή των τεράστιων επιστημονικών δυνατοτήτων και της ανάπτυξης της γνώσης το μέλλον που επιφυλάσσουν οι κυβερνήσεις για τα παιδιά της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων  είναι η επιστροφή στην εποχή του «κάλφα». Άλλωστε, μία μέρα της εβδομάδας προβλέπεται εργασία από τους μαθητές, χωρίς να διευκρινίζεται η μορφή και οι όροι που προβλέπονται για τους μαθητές και τους διδάσκοντες αυτή τη μέρα.

Ακόμη και τα ΕΠΑΛ θα οδηγηθούν σε συρρίκνωση, αφού οι μαθητές σε αυτά δε θα μπορούν να ανταποκριθούν στις εξετάσεις με Τράπεζα Θεμάτων, ενώ οι ειδικότητες και οι τομείς θα εμφανίζονται και θα εξαφανίζονται ανάλογα  με τις απαιτήσεις και τα συμφέροντα των επιχειρήσεων και του τοπικού κράτους. Η θέση που τους προορίζει η κυβέρνηση και οι πολιτικές της ΕΕ, του ΟΑΣΑ και του ΣΕΒ είναι οι μεταγυμνασιακές καταρτίσεις «δημόσιες» και ιδιωτικές για να καλύψουν τις άμεσες παραγωγικές ανάγκες. 

Ο στόχος είναι προφανής. Η αναπαραγωγή ενός φτηνού, ευέλικτου εργατικού δυναμικού. Άλλωστε αυτό υπηρετεί ο θεσμός της μαθητείας (με μία μέρα υποχρεωτικής παρουσίας στις επιχειρήσεις), με περιορισμένες γνώσεις – δεξιότητες – πληροφορίες, εφήμερες που θα αλλάζουν διαρκώς ανάλογα με την οικονομία, με τις  ελαστικές σχέσεις εργασίας, με τα γνωστά μεροκάματα – χαρτζιλίκι, χωρίς δικαιώματα και κάτω από τον εργοδοτικό δεσποτισμό. Η λειτουργία τους  οδηγεί στην μαζική «παραγωγή» μερικώς καταρτισμένων και προσαρμόσιμων εργαζόμενων που θα βρίσκονται σε ένα διαρκές κυνήγι ατομικών «προσόντων» και επιμορφώσεων.

Τα πρότυπα ΕΠΑΛ οδηγούν αντικειμενικά  προς μια ανοικτή διαφοροποίηση και ταξική κατηγοριοποίηση των σχολείων της χώρας, των μαθητών και των καθηγητών. Η επιλογή των μαθητών για εγγραφή θα γίνεται από το διευθυντή με βάση τις επιδόσεις τους στο γυμνάσιο, με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό δεκάδων μαθητών, αλλά και ειδικοτήτων.

Η συγκρότηση τους αποτελεί τον πρώτο σταθμό για την προώθηση της αυτονομίας των σχολείων  αλλά και ευρύτερα της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Προωθεί τις πιο σκληρές και νεοφιλελεύθερες νόρμες ατομικής αξιολόγησης εκπαιδευτικών – σχολείων και μαθητών.

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές θα βρίσκονται συνεχώς σ’ ένα καθεστώς κινούμενης άμμου, αφού μαθήματα, ειδικότητες, θα αλλάζουν συνεχώς με βάση τις ανάγκες της αγοράς, δηλαδή των εργοδοτών, και τις ευκαιριακές ανάγκες τους με αποτέλεσμα μέσω αυτής της κατάστασης να εξαφανίζονται οργανικές, ειδικότητες, μαθητές και εκπαιδευτικοί. Προωθεί την κατηγοριοποίηση και την αυτονόμηση των σχολικών μονάδων, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ και του ΣΕΒ, για την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Αποτελεί πραγματικά πρόκληση όχι μόνο για τα ΕΠΑΛ του νομού αλλά για το σύνολο των εκπαιδευτικών μονάδων του νομού η οικονομική ενίσχυση αποκλειστικά του πρότυπου την στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων στενάζει από την υποχρηματοδότηση και την αδιαφορία της πολιτείας και την ανυπαρξία  ακόμα και κτηρίων, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα σχολεία στην Κίσσαμο που στεγάζονται και θα συνεχίσουν σε προκατασκευασμένες αίθουσες παρά τις υποσχέσεις των αρμόδιων.

Άλλωστε, και οι υποσχέσεις για «γενναία» χρηματοδότηση του προτύπου, κρύβουν την αλήθεια, ότι δηλαδή απαιτείται από το σχολείο, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς επίτευξη συγκεκριμένων στόχων και δεικτών, ώστε να εκταμιεύονται κάθε φορά χρήματα από τα προβλεπόμενα. Οι υποσχετικές του υπουργείου, κατά συνέπεια, αποτελούν ένα δεσμευτικό «μνημόνιο» για το κάθε πρότυπο ΕΠΑΛ.    

Η ΕΛΜΕ Χανίων μαζί με τους μαθητές, τους γονείς θα δώσει την μάχη για την επαγγελματική εκπαίδευση και το δημόσιο σχολείο αποσκοπώντας σε μια παιδεία χειραφετητική και καθολική. Μία παιδεία των όλων, των ίσων και των διαφορετικών. Σε ένα σχολείο που θα αντιμετωπίζει την εκπαίδευση ως κοινωνικό αγαθό, θα ενώνει την θεωρία και την πράξη και δεν θα βάζει εμπόδια στην συνεχή και απρόσκοπτη φοίτηση.

Πρόγραμμα δράσης

Η ΕΛΜΕ Χανίων:

1. Προχωρά σε συνέντευξη τύπου την Παρασκευή 6/5, 12:00 μες, στην είσοδο της ΔΔΕ Χανίων.
2. Καλεί σε μαζική κινητοποίηση και αποκλεισμό της ΔΔΕ Χανίων την Παρασκευή 6/5 στις 12:30μ.μ. Για το λόγο αυτό κηρύσσει 2/ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (1 ή 2 ώρες ανάλογα με το πρόγραμμα του κάθε συναδέλφου) από τις 12 ως τη λήξη του ωραρίου. 
3. Καλεί νέα κοινή σύσκεψη της εκπαιδευτικής κοινότητας του ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου και της ΕΛΜΕ την ερχόμενη εβδομάδα.

Π

 που μοριοδοτεί και στους δύο πίνακες

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο alfavita.gr

Μπες στην ομάδα μας στο Viber!
ShareTweet
Προηγούμενο άρθρο

Νέοι διορισμοί στη ΔΕΗ: Η λίστα των ειδικοτήτων- Κάντε την αίτησή σας άμεσα

Επόμενο άρθρο

Πιστοποίηση Α' επιπέδου ΤΠΕ: Ξεκινούν οι αιτήσεις – Πότε αρχίζουν οι εξετάσεις

Σχετικά Άρθρα

Μετρό: Μείωση στην τιμή των εισιτηρίων ζητά το σωματείο εργαζομένων

19 Μαΐου, 2022

Μείωση στην τιμή των εισιτηρίων του μετρό ζητά το σωματείο εργαζομένων λειτουργίας μετρό ΑθηνώνΠρόταση για μείωση της τιμής των εισιτηρίων,...

Αμερικανίδα υπουργός Παιδείας προς Ν. Κεραμέως: Θα συνδράμω στην εμβάθυνση και διεύρυνση σχέσεων συνεργασίας μεταξύ ΑΕΙ των δύο χωρών

19 Μαΐου, 2022

Σε  ιδιαίτερα  θερμό κλίμα, πραγματοποιήθηκε σήμερα , στο Αμερικανικό Υπουργείο Παιδείας στην Ουάσιγκτον, η συνάντηση της Ελληνίδας υπουργού Παιδείας Ν....

ΑΠΘ: Το μήνυμα του Πρύτανη για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

19 Μαΐου, 2022

Μήνυμα για τη σημερινή Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου απέστειλε ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ....

Δημόσιο: Ποιοί θα πάρουν μπόνους – Το νέο σύστημα αξιολόγησης

Μπαράζ προσλήψεων στο Δημόσιο: Οι προκηρύξεις

19 Μαΐου, 2022

Προσλήψεις για 3.455 θέσεις  στο Δημόσιο. Σε ποιούς φορείς έχουν «ανοίξει» θέσεις εργασίας. ΑΣΕΠ – Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά...

ΦΕΚ: Αλλαγές στις διαδικασίες εξετάσεων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας

Το “Voucher” χορηγείται σε εκπαιδευτικούς που βγαίνουν σε σύνταξη το Σεπτέμβριο, όχι όμως στους αποσπασμένους και στελέχη εκπαίδευσης

19 Μαΐου, 2022

Μία έκπληξη περίμενε του εκπαιδευτικούς για την χορήγηση του voucher των 200 ευρώ, για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού.Οι εκπαιδευτικοί οι...

Επόμενο άρθρο

Πιστοποίηση Α' επιπέδου ΤΠΕ: Ξεκινούν οι αιτήσεις - Πότε αρχίζουν οι εξετάσεις

Ελληνική PISA: ΝΕΕΣ οδηγίες στα Γυμνάσια για τις εξετάσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Μετρό: Μείωση στην τιμή των εισιτηρίων ζητά το σωματείο εργαζομένων

19 Μαΐου, 2022

Αμερικανίδα υπουργός Παιδείας προς Ν. Κεραμέως: Θα συνδράμω στην εμβάθυνση και διεύρυνση σχέσεων συνεργασίας μεταξύ ΑΕΙ των δύο χωρών

19 Μαΐου, 2022

ΑΠΘ: Το μήνυμα του Πρύτανη για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

19 Μαΐου, 2022
Newspedia.gr

Νέα Ανεξάρτητη σελίδα ειδήσεων για την Εκπαίδευση. Όλα τα νέα για εκπαιδευτικούς, γονείς, φοιτητές και μαθητές. Νομοθεσία, Αποσπάσεις, Μεταθέσεις, Συνταξιοδοτικό και όλες οι κατηγορίες της Παιδείας που σας ενδιαφέρουν.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • Alfavita
  • Esos
  • Fresh Education
  • ipaidia
  • RAPID TEST
  • Webex
  • Αθλητικά
  • Αναπληρωτές – Ωρομίσθιοι
  • Αξιολόγηση εκπαιδευτικών
  • Απόψεις
  • Βάσεις
  • Γλωσσομάθεια
  • Γονείς
  • Γυμνάσιο
  • Δελτία Ειδήσεων
  • Δευτεροβάθμια
  • Δημοτικό
  • Δια Βίου Μάθηση
  • διδασκαλία
  • Ειδήσεις
  • Ειδήσεις
  • Ειδική Αγωγή
  • Εκπαίδευση
  • Εκπαιδευτικά νέα
  • Εκπαιδευτική πολιτική
  • Εκπαιδευτικό Υλικό
  • Εκπαιδευτικοί
  • ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ
  • ΕΚΠΤΩΣΗ
  • Ελλάδα
  • ΕΠΑΛ
  • Επιμόρφωση
  • Εργασία
  • Θέματα Εξετάσεων
  • Ιδιωτικά
  • Ιδιωτικά
  • Ιδιωτική Εκπαίδευση
  • ΙΕΚ
  • ΙΕΠ
  • ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
  • ΚΙΝΑΛ
  • Κόπτσης Αλέξανδρος
  • ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
  • ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ
  • ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ
  • ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΜΕΤΡΑ
  • ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΤΕΣΤ
  • Κόσμος
  • ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΑΝΟΙΧΤΑ
  • Λύκειο
  • Μαθητές
  • ΜέΡΑ25
  • Μεταθέσεις
  • Μετάλλαξη Όμικρον
  • Μεταπτυχιακά
  • μέτρα
  • Μηχανογραφικό
  • Νηπιαγωγείο
  • Νίκη Κεραμέως
  • Νομοθεσία
  • Ξένες Γλώσσες
  • Οικονομία
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • Πανελλαδικές
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2022
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
  • Περιβάλλον
  • ΠΛΕΥΡΗΣ
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Πρωτοβάθμια
  • Ροή
  • Σεμινάρια – MOOC
  • Σύλλογοι – Ομοσπονδίες
  • Συνέδρια – Ημερίδες
  • Συνταξιοδοτικό
  • Συντονιστές
  • ΣΧΟΛΕΙΑ
  • Τεχνολογία
  • τηλεκπαίδευση
  • Τράπεζα θεμάτων
  • Τριτοβάθμια
  • Υγεία
  • Ύλη Εξετάσεων
  • ΥΛΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ
  • Υπ. Παιδείας
  • Φοιτητές
  • ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ
  • Χρήσιμα
Εγγραφείτε στο newsletter του Newspedia.gr Τα σημαντικότερα νέα της εκπαίδευσης στο email σας.

  • Newspedia.gr
  • Πολιτική cookies
  • Όροι χρήσης
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία

© 2020 Newspedia.gr.

Κανένα Αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Εκπαίδευση
    • Πρωτοβάθμια
    • Δευτεροβάθμια
    • Τριτοβάθμια
    • Ειδική Αγωγή
    • Ξένες Γλώσσες
    • Συντονιστές
    • Ιδιωτική Εκπαίδευση
    • Μαθητές
    • Φοιτητές
  • Εκπαιδευτικοί
    • Αναπληρωτές – Ωρομίσθιοι
    • Μεταθέσεις
    • Αξιολόγηση εκπαιδευτικών
    • Συνταξιοδοτικό
  • Απόψεις
  • Παιδεία & Πολιτική
    • Σύλλογοι – Ομοσπονδίες
  • Δια Βίου Μάθηση
    • Επιμόρφωση
    • Γλωσσομάθεια
    • Ιδιωτικά
    • ΙΕΚ
    • Συνέδρια – Ημερίδες
  • Πανελλαδικές
    • Βάσεις
    • Θέματα Εξετάσεων
    • Μηχανογραφικό
    • Ύλη Εξετάσεων
    • Τράπεζα θεμάτων
  • Υπ. Παιδείας
    • Νομοθεσία
  • Ειδήσεις
    • Ελλάδα
    • Κόσμος
    • Πολιτική
    • Πολιτισμός
    • Οικονομία
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
    • Αθλητικά

© 2020 Newspedia.gr.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
This website uses cookies. By continuing to use this website you are giving consent to cookies being used. Visit our Privacy and Cookie Policy.